Ο ομογενής Θεόδωρος Ζωγράφος θα διεκδικήσει το χρίσμα του Λίμπεραλ Πάρτι στην Αυστραλία

Άνοιξαν χθες οι υποψηφιότητες του Λίμπεραλ Πάρτι για τις πολιτειακές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Νέου Κόσμου» το Λίμπεραλ Πάρτι θα διεκδικήσει 55 από τις 88 έδρες της πολιτειακής Βουλής, εκ των οποίων οι 14 είναι οριακές Εργατικές έδρες.

Μία από τις οριακές έδρες που ελέγχει το Εργατικό Κόμμα είναι η έδρα Oakleigh, η οποία χηρεύει μετά την απόφαση της κ. Ann Barker να αποσυρθεί από την πολιτική.
Tο Oakleigh θα γίνει πεδίο ελληνικής, εκλογικής μάχης αν το Λίμπεραλ Πάρτι επιλέξει Έλληνα υποψήφιο για την έδρα. Το Εργατικό Κόμμα επιβεβαίωσε, ήδη, την υποψηφιότητα του ομογενούς αντιδημάρχου Monash, κ. Στιβ Δημόπουλου, γνωστού στην ομογένεια από την πολύ στενή συνεργασία του με τον πρώην αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Simon Crean, και την πολύχρονη θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η λογική επιλογή του Λίμπεραλ Πάρτι για το Oakleigh είναι ο ομoγενής Θεόδωρος Ζωγράφος, γνωστός στο κόμμα του και στους ψηφοφόρους της έδρας από τη σκληρή εκλογική μάχη του με την Ann Barker στις πολιτειακές εκλογές του 2010. Ο πρωτόβγαλτος, τότε, κ. Ζωγράφος έλαβε στην πρώτη καταμέτρηση 12.616 ψήφους, 272 ψήφους λιγότερες από την κ. Barker, επίτευγμα που αποτελεί την καλύτερη σύσταση για τον ομογενή υποψήφιο.

Ο κ. Ζωγράφος δήλωσε στο «Νέο Κόσμο», ότι «θα καταθέσει σήμερα την υποψηφιότητά για την έδρα Oakleigh» και ευχήθηκε «να του δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσει εκ νέου την έδρα». Ο ομογενής υποψήφιος θα πρέπει να περιμένει καρτερικά μέχρι να πληροφορηθεί εάν υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι για την έδρα. Αν υπάρξουν άλλοι υποψήφιοι για την έδρα η διαδικασία επιλογής του υποψηφίου θα διαρκέσει έτι μακρότερο.

Κατά τις πηγές μας, η επιλογή ή του κ. Ζωγράφου θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον για την έδρα. «Αν ενδιαφερθούν επώνυμα στελέχη του κόμματος, η υποψηφιότητα του κ. Ζωγράφου, ενδέχεται να προσκρούσει σε εμπόδια» μάς ειπώθηκε.

Εάν πάρει το χρίσμα, ο κ. Ζωγράφος οι Έλληνες ψηφοφόροι του Oakleigh θα αντιμετωπίσουν σοβαρό δίλημμα μπροστά στην κάλπη. Ποιον να ψηφίσουν, το Στιβ Δημόπουλο, ή το Θεόδωρο Ζωγράφο;

Οι υποψηφιότητες για τις έδρες που ελέγχει το Λίμπεραλ Πάρτι θα κλείσουν στις 24 Ιανουαρίου.

Πηγή: Neoskosmos.com