Δικάζεται ο Γ. Κουρής για χρέη στο Δημόσιο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο εκδότης, Γιώργος Κουρής, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της ίδιας μέρας από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για χρέη προς το Δημόσιο, έπειτα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο, που αφορά ποσό περίπου 680.000 ευρώ και παραπέμφθηκε να δικαστεί την Τετάρτη (σήμερα) στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο.  Η σύλληψη έγινε σε εκτέλεση τεσσάρων ενταλμάτων, αναφορικά με χρέη προς το Δημόσιο, χρέη του ALTER, και άλλες υποθέσεις.

Ο κ. Κουρής δήλωσε σχετικά με τη σύλληψή του “Δε χρωστάω σε κανέναν”. Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους “Δεν έχετε καταλάβει ότι σε λίγο όλοι οι εκδότες, όλοι οι καναλάρχες, όλοι οι τραπεζίτες και όλοι οι επιχειρηματίες θα είναι μέσα; Εαν δε διώξουμε την τρόικα σε ένα χρόνο θα παίρνετε τέσσερα κατοστάρικα μισθό και οι συντάξεις θα είναι 150 ευρώ. Εγώ ούτε έχω κλέψει, ούτε δημόσια έργα πήρα, ούτε μίζες ούτε τίποτα. Τώρα πώς με συλλαμβάνουν εμένα..; Υπάρχει Έλληνας που να μη χρωστάει;”

Στην εφημερίδα του, την KontraNews και στην πρώτη σελίδα, διατυπώνει την απορία του για τη σύλληψή του και αναφέρει τα ακόλουθα:

KontraNewsI

 

 


Η φωτογραφία τηε πρώτης σελίδας είναι αρχείου.