Οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν ότι ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη δεν έχει συλληφθεί!

Εξαιρετικά ανήσυχοι εμφανίζονται οι Αμερικανοί, οι οποίοι εκτιμούν ότι η “17 Νοέμβρη”, παραμένει ακόμα ενεργή τρομοκρατική οργάνωση. Χαρακτηριστικό είναι ότι η 17Ν βρίσκεται στη λίστα της Ουάσινγκτον με τις οργανώσεις, οι οποίες σύμφωνα με το State Department συνεχίζουν να παρουσιάζουν δραστηριότητα.

Οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν ότι ο αρχηγός της οργάνωσης δεν έχει συλληφθεί. Σε αυτό το πλαίσιο, τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης εκτιμούν ότι επικεφαλής της 17Ν είναι πρόσωπο που ανήκει στον αναρχικό – αντεξουσιαστικό χώρο.

Χαρακτηριστικό είναι πως η αίσθηση που κυριαρχεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης κυκλοφορεί ελεύθερος, χωρίς να έχει καταδικαστεί. Σε όλα αυτά προστίθεται και η αντίρρηση που υποστηρίζει ότι το δίδυμο των αρχηγών δεν είναι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το State Department έχει σκιαγραφήσει το προφίλ του προσώπου που πιστεύουν ότι κινούσε τα νήματα στην οργάνωση, ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν επακριβώς τα στοιχεία του πραγματικού αρχηγού.

Αναφέρονται μάλιστα σε αδυναμία των ελληνικών αρχών να εντοπίσουν τη σφραγίδα, τη γραφομηχανή και το 45άρι που χρησιμοποιούσαν οι εκτελεστές της οργάνωσης, γεγονός που τρέφει την επιχειρηματολογία της Ουάσινγκτον σχετικά με την 17Ν.

Συν τοις άλλοις, τρία αποτυπώματα που ακόμη και σήμερα δεν έχουν ταυτοποιηθεί είναι για τους Αμερικανούς ακόμη ένας κρίκος της αλυσίδας που τους οδηγεί στο συμπέρασμα η τρομοκρατική οργάνωση, η οποία έδρασε στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1975 – 2002, παραμένει ζωντανή.

Η άποψη των Αμερικανών διπλωματών ότι στην υπόθεση της «17 Νοέμβρη» το τέλος δεν έχει ακόμη γραφτεί γίνεται πεποίθηση, καθώς ο Χριστόδουλος Ξηρός αξιοποίησε την άδειά του για να αποδράσει, και σύμφωνα με το συνήγορό του, δεν ξέχασε την επαναστατική του δράση όλο τον καιρό του εγκλεισμού του στη φυλακή.

Θυμίζουμε άλλωστε, ότι την απόδραση Ξηρού, ακολούθησε αίτημα του State Department για απόσυρση όλων των αδειών από εμπλεκόμενους σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Την επομένη της εξαφάνισης, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέρρευσε ότι επεξεργάζεται ρύθμιση που θα απαγορεύει τη χορήγηση άδειας εξόδου από τις φυλακές σε όσους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ή τρομοκρατικές ενέργειες.

Πηγή: News.gr