Παραδόθηκαν στη Σκότλαντ Γιάρντ ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του – Καταζητούνταν για τα «κόκκινα» δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Τέλος στο θρίλερ της αναζήτησης του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, Αναστασίας Βάτσικα, μπήκε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν οι δυο καταζητούμενοι για την υπόθεση των «θαλασσοδανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εμφανίστηκαν στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου και παραδόθηκαν.

Εις βάρος τους εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία, ενώ εκδόθηκε και διεθνές ένταλμα από την Interpol.

Το ζεύγος Γριβέα εμφανίστηκε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι στη Σκότλαντ Γιάρντ στο Λονδίνο και παραδόθηκαν.
Πληροφορίες των προηγούμενων ημερών αναφέρουν ότι Γριβέας και Βάτσικα είχαν διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές και ήθελαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα αλλά να μη συλληφθούν για την υπόθεση του Τ.Τ.

Ο επιχειρηματίας και η σύζυγός του φέρονται να είχαν πάρει δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν επιχειρήσεις που επί της ουσίας τους ανήκαν, ενώ είχαν χρησιμοποιήσει 2,5 εκατ. για διαφημιστικούς λόγους και πλήρωσαν εταιρία που επίσης τους ανήκε.
Συνολικά φέρονται να έχουν πάρει δάνεια ύψους 19.850.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Κυριάκου Γριβέα και της Αναστασίας Βάτσικα, Γεώργιο Στ. Καψή, το ζεύγος είχε προκαθορισμένο ραντεβού με τη Σκότλαντ Γιάρντ.

Η δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του ζεύγους Γριβέα

Ο τόπος διαμονής του κ. Γριβέα και της κ. Βάτσικα ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές, τις οποίες οι ίδιοι είχαν ενημερώσει γραπτά και προφορικά. Σήμερα εμφανίστηκαν ενώπιόν τους σε προκαθορισμένο ραντεβού.

Σε σχέση με όσα διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, θέλω να δηλώσω ότι, ενώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν επικίνδυνα αρνητικό κλίμα σε βάρος των εντολέων μου για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πριν κριθούν από τη Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύονται.

Ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχθεί κατά την πορεία των ερευνών. Δυστυχώς, μία εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, με δυναμική που ξεπερνούσε τα όρια της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, καταστράφηκε παίρνοντας μαζί της ό,τι χτίζανε 20 χρόνια με σκληρή δουλειά.

Το πόρισμα για το Τ.Τ.

Το πόρισμα φωτιά της Πόπης Παπανδρέου για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναφερόταν στους Γριβέα και Βάτσικα και στη δανειοδότηση επιχείρησής τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας το ζεύγος Γριβέα έλαβε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 συνολικό ποσό 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη, όπως τονίζει η κ. Παπανδρέου, εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών.

Η εν λόγω εταιρεία είχε αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου. Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς όπως τονίζει η εισαγγελέας η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ.