Οι ομογενείς της Αυστραλίας συμμετέχουν στη συζήτηση για νέο νόμο περί φυλετικών διακρίσεων

Θετικά εξελίσσονται οι συζητήσεις του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας, γερουσιαστή George Brandis, με αντιπροσώπους μεταναστευτικών κοινοτήτων της Αυστραλίας για την τροποποίηση του Νόμου περί Φυλετικών Διακρίσεων.

Προ ημερών πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Γενικού Εισαγγελέα με αντιπροσώπους μαζικότερων φορέων των μεταναστευτικών κοινοτήτων, κατά τη διάρκεια της οποίας ετέθησαν ευθέως στον κ. Brandis οι θέσεις των μεταναστευτικών κοινοτήτων για τις προτεινόμενες από την κυβέρνηση Abbott πιέζεται του Άρθρου 18C του Νόμου περί Φυλετικών Διακρίσεων.

Ο Συντονιστής του Ελληνικού Συμβουλίου Αυστραλίας, κ. Γεώργιος Βελλής, που εκπροσώπησε την ελληνική κοινότητα μαζί με το Γραμματέα και Νομικό Σύμβουλο του Ελληνικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Βάρδα, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο», ότι ο Γενικός Εισαγγελέας τιμά την υπόσχεσή του για «διαβούλευση με τις μεταναστευτικές κοινότητες πριν υποβάλει στη βουλή οποιαδήποτε τροποποίηση του Νόμου.

«Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι άρχισε ένας διάλογος με την κυβέρνηση, ο οποίος μας παρέχει τη δυνατότητα να θέτουμε ευθέως τις απόψεις μας στο Γενικό Εισαγγελέα. Αξιοποιούμε την πρόσβαση αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προσβλέπουμε σε θετικά αποτελέσματα».

Ο κ. Βελλής εξηγεί, ότι «κυβέρνηση και μεταναστευτικές κοινότητες εμμένουν στις θέσεις τους» και υπογραμμίζει, ότι «οι μαζικοί φορείς των μεταναστευτικών κοινοτήτων, που συμμετέχουν στο διάλογο επιδιώκουν την ενδυνάμωση του Νόμου και δεν πρόκειται να αποδεχθούν οποιαδήποτε αλλαγή η οποία θα τον αποδυναμώσει».
Οι μεταναστευτικές κοινότητες επιδιώκουν τη συμμετοχή στο διάλογο και των άλλων πολιτικών κομμάτων, που εκπροσωπούνται στην εθνική βουλή.
«Οργανώνουμε συνάντηση για τις 11 Φεβρουαρίου με αντιπροσώπους του Εργατικού Κόμματος, των Πρασίνων, του Κόμματος του Clive Palmer και του ανεξάρτητου γερουσιαστή, Νίκου Ξενοφώντα, προκειμένου να θέσουμε και σε αυτούς τις θέσεις μας και να εκμαιεύσουμε τις δικές τους» λέει ο κ. Βελλής.
Άλλες πηγές πληροφορούν το «Νέο Κόσμο», ότι η κυβέρνηση θα υποστεί σημαντική πολιτική ζημία, αν υποκύψει στις πιέσεις του συντηρητικού κατεστημένου και αποδυναμώσει το Νόμου περί φυλετικών διακρίσεων.

Κατά τις πηγές μας, πολλές κοινότητες θα αντιδράσουν με την προώθηση υποψηφίων τους σε οριακές έδρες του κυβερνώντος Συνασπισμού.
Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να τρενάρει την υπόθεση μέχρι τον Ιούλιο, που θα γίνουν οι συμπληρωματικές εκλογές στη γερουσία. Αν την ευνοήσουν οι εκλογές θα προβεί στην αλλαγή του Νόμου, για να εξασφαλίζει τη στήριξη των συγκροτημάτων Murdoch και Fairfax και άλλων αυτόκλητων «υπερασπιστών» της ελευθερίας έκφρασης.

Πηγή: Neoskosmos.com