Στο “σφυρί” θα βγάλει το Ίδρυμα Απόδημου Ελληνισμού το ΙΚΑ!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Μετά την έξωση που έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο ΣΑΕ από το κτήριο δωρεάς Μακρίδη όπου είχε τα γραφεία του (Φωτογραφία πρώτης σελίδας), έρχεται το ΙΚΑ τώρα να απειλεί με αναγκαστικά μέτρα το Ίδρυμα Απόδημου Ελληνισμού, για την είσπραξη των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών για τις δύο διοικητικές υπαλλήλους των γραφείων του ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη! Σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε το ΙΚΑ στο ΙΑΕ, προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε κατάσχεση των όποιων περιουσιακών στοιχείων του ΣΑΕ στην συμπρωτεύουσα, εάν δεν ρυθμιστεί η εξόφληση της οφειλής εντός 15νθημέρου! Το ληξιπρόθεσμο ποσόν εισφορών ανέρχεται σε 25.355.25 Ευρώ.  Αφορά  δε ασφαλιστικές εισφορές από την 1 Απριλίου του 2012 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Η ειδοποίηση του ΙΚΑ απευθύνεται στο ίδρυμα Απόδημου Ελληνισμού και διαβιβάστηκε από το γραφείο ΣΑΕ Θεσσαλονίκης στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο, με κοινοποίηση Γεν. Διευθυντή ΓΓΑΕ κ. Γεώργιο Μαρκαντωνάτο, το ΔΣ Ιδρύματος Απόδημου Ελληνισμού και το Νομικό Σύμβουλο Ιδρύματος Απόδημου Ελληνισμού, κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΣΑΕ ζητούν εκτός από την εξόφληση των οφειλών προς το ΙΚΑ και την καταβολή των μισθών τους.  Παράλληλα, ενημερώνουν τον αρμόδιο υφυπουργό ότι ο λογιστής από “01.01.2014 δεν παρέχει πλέον τις υπηρεσίες του στο Ίδρυμα Απόδημου Ελληνισμού λόγω μη εξόφλησης οφειλομένων αμοιβών του επί σειρά ετών”.

Στην ίδια πάντα επιστολή προς τον κ. Γεροντόπουλο, παρέχονται λεπτομέρειες για τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι δύο υπάλληλοι, το ύψος των αποδοχών τους που έχουν συμφωνηθεί και καλείται ο κ. Υφυπουργός  “για τις δικές σας ενέργειες ως προς την τακτοποίηση των εκκρεμών οφειλόμενων μισθών και εργοδοτικών εισφορών”.

Την επιστολή υπογράφουν οι δύο υπάλληλοι του Ιδρύματος Απόδημου Ελληνισμού, οι οποίες πρόσφατα εγκαταστάθηκαν σε γραφείο που τους παραχώρησε κατόπιν συνεννοήσεως με τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κων. Τσιάρα, ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης κ. Καράογλου στο κτήριο του υπουργείου.

Τα έξοδα μεταφοράς κατέβαλε  από κονδύλι του υπουργείου, ενώ τα έπιπλα και το αρχείο του ΣΑΕ παραμένουν στα παλιά γραφεία δωρεά-Μακρίδη,  καθώς ο Δήμαρχος κ. Μπουτάρης αρνείται να τα αποδώσει στο ΣΑΕ, το οποίο και τα είχε πληρώσει!