Google και Samsung υπέγραψαν συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης ευρεσιτεχνιών

Η Samsung και η Google αποφάσισαν να συσφίξουν περισσότερο την μεταξύ τους συνεργασία υπογράφοντας πολυετήσυμφωνία για την αμοιβαία αδειοδότηση των ευρεσιτεχνιών τους.

Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη, αφού οι δύο εταιρείες αφενός είναι σύμμαχοι κάτω από την στέγη του Android, αφετέρου δε θέλουν να μπουν σε διαδικασίες αντιπαράθεσης με τεράστιαέξοδα από πιθανές μελλοντικές δικαστικές διαμάχες.

Η συμφωνία που υπογράφτηκε έχει ισχύ από το υπάρχον χαρτοφυλάκιο πατεντών των εταιρειών, ενώ αλλά καλύπτει και όλες τις μελλοντικές ευρεσιτεχνίες που θα κατοχυρωθούν την επόμενη δεκαετία.

Ο εκπρόσωπος της Samsung, Seungho Ahn δήλωσε πως οι δύο εταιρείες δείχνουν τοδρόμο στη βιομηχανία πως υπάρχουν περισσότερα κέρδη από μία συνεργασία παρά από μία αντιπαράθεση.

Οι αιχμές είναι σαφείς για την Apple, με την οποία εξακολουθεί να υφίσταται σε έντονο βαθμό ο μεταξύ τους “πόλεμος της πατέντας”…

Ο εκπρόσωπος της Google, Allen Lo σημείωσε πως ανάλογες συνεργασίες μεταξύ εταιρειών μειώνουν τις πιθανότητες αντιπαραθέσεων και τους επιτρέπουν να εστιάζουνστην έρευνα και την καινοτομία.