Τουρκία: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Φιλιππίδης!

 

Νέο αίτημα προκειμένου να παραμείνει κρατούμενος ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης απέστειλε στις τουρκικές Αρχές ο Εισαγγελέας Εκδόσεων.

Ο Εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα εκδόσεων Γιάννης Αγγελής ζητά, μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον κ. Φιλιππίδη, να παραμείνει κρατούμενος ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων.

Το αίτημα του κ. Αγγελή επικαλείται το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος του εκζητούμενου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και συγκεκριμένα για τα επισφαλή δάνεια προς τον Παναγιώτη Ευθυμίου.

ΤΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΝΤΑ

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε από τις τουρκικές Αρχές ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει εμπλοκή με το δεύτερο ένταλμα σύλληψης, καθώς εκείνο εκδόθηκε από τις ελληνικές αρχές, ενόσω ο κ. Φιλιπίδης κρατείτο στις τουρκικές φυλακές.

Πάντως το πρώτο ένταλμα σύλληψης κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο της Τουρκίας παράνομο, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε ξεκινήσει η δίκη του στην Ελλάδα. Έτσι, κρίθηκε πως ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Κι αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και για το δεύτερο ένταλμα και να παρουσιαστεί στην Ελλάδα ενώπιον των δικαστικών αρχών. Προς το παρόν πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί αν το δεύτερο ένταλμα θα σηματοδοτήσει και νέα σύλληψή του ή αν ο κ. Φιλιππίδης θα πρέπει να περιμένει να κριθεί το ένταλμα από τα τουρκικά δικαστήρια μην έχοντας τη δυνατότητα να εξέλθει από τα τουρκικά σύνορα.

Σημειώνεται ότι ήδη από χθες είχε διαρρεύσει ότι, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιείτο σήμερα η δίκη του πρώην διοικητή του Τ.Τ. στην Τουρκία και ως εκ τούτου η έκδοσή του στην Ελλάδα αναμένεται εντός των επομένων ημερών.

Αν δεν εκκρεμούσε το δεύτερο ένταλμα εις βάρος του κ. Φιλιππίδη, τότε η έκδοσή του θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε 48 ώρες από την ολοκλήρωση της δίκης.