Μάγειροι και κομμώτριες οι περισσότεροι ειδικευμένοι μετανάστες που δέχθηκε η Αυστραλία

Μπορεί το Υπουργείο Μετανάστευσης να «σερβίρει» το πρόγραμμα αποδοχής ειδικευμένων μεταναστών ως ένα από τα πλέον υψηλών προδιαγραφών στον κόσμο όσον αφορά την ειδίκευση αυτών που κάνουν αίτηση για να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, αλλά οι αριθμοί που προκύπτουν αναφορικά με τους ειδικευμένους μετανάστες που δέχθηκε η χώρα κατά το οικονομικό έτος 2012–2013, το διαψεύδουν.

Αυτοί οι αριθμοί αποκαλύπτουν ότι η Αυστραλία τη συγκεκριμένη περίοδο δέχθηκε, κυρίως μαγείρους, ενώ και οι κομμώτριες συγκαταλέγονται μέσα στις πρώτες πέντε ειδικότητες των ειδικευμένων μεταναστών που πήραν βίζα μόνιμης διαμονής μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Πιο αναλυτικά, κατά το παρελθόν οικονομικό έτος, οι περισσότεροι ειδικευμένοι μετανάστες ήταν μάγειροι και μαγείρισσες, 8.000 συνολικά, ακολουθούμενοι από 5.700 λογιστές, 2.160 μηχανικούς λογισμικού, 1.550 αναλυτές συστημάτων πληροφορικής και 1.500 κομμώτριες και κομμωτές.

Σχεδόν οι μισοί από τους 129.000 ειδικευμένους μετανάστες που δέχθηκε η Αυστραλία προέρχονται από την Κίνα και την Ινδία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ειδικό σε θέματα μετανάστευσης, του Πανεπιστημίου Monash, Δρ Bob Birrell, υπάρχει εξήγηση για το γεγονός ότι οι περισσότεροι ειδικευμένοι μετανάστες ήταν μάγειροι.

«Πρόκειται για πρώην ξένους σπουδαστές, οι οποίοι, αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους σε ανάλογες σχολές της χώρας, έκαναν αίτηση για βίζα μόνιμης διαμονής η οποία και τους χορηγήθηκε αφού είχαν βρει εργοδότη να εγγυηθεί γι’ αυτούς» είπε ο Δρ Birrell, προσθέτοντας ότι είναι γελοίο το Υπουργείο Μετανάστευσης να αποκαλεί το Πρόγραμμα Αποδοχής Ειδικευμένων Μεταναστών  πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών όσον αφορά την ειδίκευση αυτών που δέχεται η Αυστραλία.

Πηγή:Neoskosmos.com