Βαρύ το κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ

Στα κάγκελα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ κορυφαία στελέχη του κόμματος αναφέρουν πως είναι σχεδόν βέβαιη η απόσυρση της στήριξης της υποψηφιότητας του κ. Καρυπίδη είτε με δική του πρωτοβουλία είτε με μονομερή απόφαση του κόμματος.

Η Πολιτική Γραμματεία πρόκειται να συνεδριάσει απόψε ή αύριο, καθώς τα μέλη της τελούν εν αναμονή της επιστροφής από την Κοζάνη του γραμματέα Δ. Βίτσα και του υπευθύνου Αυτοδιοίκησης του κόμματος Κ. Πουλάκη.
Έντονα αυτοκριτικός για την προετοιμασία του κόμματος ήταν το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μπαλάφας ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM για την υπόθεση Kαρυπίδη δήλωσε πως “είναι γεγονός ότι κάποια πράγματα προέκυψαν την επομένη και θέλω να το δεχθείτε αυτό, διότι δεν τα ξέραμε. Λέω ότι δεν ξέραμε τα στοιχεία που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας την επόμενη ημέρα και αυτό συνιστά αδυναμία της προετοιμασίας μας. Τίποτε άλλο… Επομένως, τα στοιχεία αυτά τα εξετάζουμε και δεν είναι ζήτημα μίας ή δύο ημερών. Σε κάθε περίπτωση, θα το αντιμετωπίσουμε, είτε στη μία κατεύθυνση, είτε στην άλλη”, σημείωσε ο κ. Μπαλάφας.

Ο κ. Μπαλάφας πρόσθεσε: «Δεν έχω καταλήξει ακόμη τι πρέπει να γίνει, αλλά υπάρχουν σοβαρά και λεπτά ζητήματα που δεν μπορούν να περάσουν στο ντούκου. Θα δούμε τις εξηγήσεις που θα δώσει σήμερα στους εκπροσώπους μας και θα αποφασίσουμε. Οπωσδήποτε, όμως, αυτά που έχουν βγει στην επιφάνεια και είναι ανοικτά σε ερμηνείες, τα περί αντισημιτισμού, θα τα εξετάσουμε».
Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα Βουδούρη υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλίμονο! Όταν κάποιος πολιτικός ή άνθρωπος κάνει μία ενέργεια, όταν την έκανε, προφανώς, θεωρούσε ότι έκανε το καλύτερο δυνατόν. Έχει κάνει έμπρακτα την αυτοκριτική του και προφανώς τότε θεωρούσε ότι έκανε το καλύτερο».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του βουλευτή, Δημήτρη Στρατούλη ο οποίος παραδέχθηκε τη λάθος επιλογή του κόμματος, σημειώνοντας ωστόσο πως “το μεγαλείο ενός κόμματος φαίνεται όταν αναγνωρίζει τα όποια λάθη έχει κάνει και τα διορθώνει”.

Η φράση αυτή του βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη δίνει τον τόνο των έντονων εσωτερικών συζητήσεων και διεργασιών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες αναμένεται να κλείσουν τις επόμενες ώρες, απόψε ή αύριο, με πιθανότατη εκδοχή την ακύρωση της απόφασης στήριξής του.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών τονίζοντας ότι «αν αντιληφθούμε ότι οι απόψεις οι οποίες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τις εννοεί ο κ. Καρυπίδης, όχι μόνο συνεργαζόμενος δεν μπορεί να είναι, αλλά ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο δεν μπορεί να περάσει».

Οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη απηχούν και τις θέσεις σχεδόν του συνόλου των μελών της Πολιτικής Γραμματείας και υπό αυτό το πρίσμα, εκείνο που απομένει να γίνει ως προς την υποψηφιότητα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία, είναι να λάβουν νέες αποφάσεις τα κομματικά όργανα.

Πηγή:NewsIt.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε