Σοκαριστικός τραυματισμός στο Σότσι – Αθλήτρια κινδύνευσε να μείνει παράλυτη

Σοκ προκάλεσε ο τραυματισμός μίας σκιέρ στο Σότσι, που από την προπόνηση κατέληξε στο χειρουργείο κινδυνεύοντας να μείνει παράλυτη.

Η Ρωσίδα Μαρία Κομισάροβα τραυματίστηκε σοβαρά σε πτώση της ενώ έκανε προπόνηση. Η αθλήτρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων, όπου υποβλήθηκε σε μαραθώνια επέμβαση στη σπονδυλική στήλη μένοντας στα χειρουργείο για 6,5 ώρες.

«Ευτυχώς όλα πήγαν καλά», δήλωσε ανακουφισμένος ο εκπρόσωπος της ρωσικής ομοσπονδίας του σκι, Μιχαήλ Βερζέντα, για την αθλήτρια που κινδύνεψε να μείνει παράλυτη και χειρουργήθηκε σε σπόνδυλο στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης.

Ο τραυματισμός φέρεται να προήλθε από λάθος της αθλήτριας σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες. «Δεν μπορούμε ποτέ να αποκλείσουμε τον κίνδυνο, ιδιαίτερα από ένα άθλημα όπως αυτό που έχει συγκεκριμένο ρίσκο. Λυπόμαστε πολύ για την αθλήτρια, βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το νοσοκομείο όπου υποβάλλεται σε επέμβαση η οποία ελπίζουμε πως θα είναι επιτυχημένη και θα επιστρέψει στην ενεργό δράση», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπάχ, αμέσως μετά το συμβάν.