Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική από επιστολή Σακκά

Μετά την εξαφάνιση του Κωνσταντίνου Σακκά και με τον Χριστόδουλο Ξηρό ξανά ελεύθερο, η Αντιτρομοκρατική έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, καθώς πλέον θεωρεί πως και οι δύο θα “ξαναπεράσουν” στο αντάρτικο πόλεων.

Αυτές τις πληροφορίες και σκέψεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής ενισχύει η επανεμφάνιση του Κωνσταντίνου Σακκά μέσω επιστολής του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αυτό δείχνει περίτρανα πως ο Κωνσταντίνος Σακκάς δεν εξαφανίστηκε ούτε για να γλιτώσει τις εγγυήσεις ούτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο δικαστικής φύσης, αλλά προφανώς για να περάσει ξανά στο λεγόμενο “αντάρτικο πόλεων”.

Αν και στην επιστολή του ο Κωνσταντίνος Σακκάς δεν αναφέρει πουθενά πως ενεργοποιείται ξανά, η τελευταία παράγραφος για την Αντιτρομοκρατική δείχνει τις διαθέσεις του, καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρέπει “να παρέμβουμε σε πραγματικούς χρόνους και χώρους διαμορφώνοντας τις εξελίξεις προς την επαναστατική κατεύθυνση. Να αντιτάξουμε απέναντι στη νομιμοφροσύνη της υποταγής, την παραβατικότητα της αντίστασης κα της εξέγερσης”.

Η επίμαχη παράγραφος από την επιστολή του Κωνσταντίνου Σακκά

“Ειδικά σήμερα, που οι κυρίαρχοι το μόνο που έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν στους σύγχρονους υποτελείς τους ειναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, και η καταστολή, σήμερα είναι που μπορούμε και πρέπει να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση των προταγμάτων μας. Να παρέμβουμε σε πραγματικούς χρόνους και χώρους, διαμορφώνοντας τις εξελίξεις προς την επαναστατική κατεύθυνση. Να αντισταθούμε στις λογικές που θέλουν καταδικασμένη στην ήττα και την αποτυχία κάθε απόπειρα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Να αντισταθούμε στην κυρίαρχη ηθική που θέλει τον άνθρωπο υποταγμένο και με σκυμμένο το κεφάλι μπροστά στους δυνάστες του. Να αντισταθούμε στην πραγματικότητα που θέλει τον άνθρωπο αδιάφορο και παθητικό στο σήμερα και ανήμπορο και καταδικασμένο στο αύριο. Να αντισταθούμε στις λογικές ανάθεσης και παραίτησης απέναντι σ´ αυτά που μόνοι μας πρέπει να πράξουμε. Να αντιτάξουμε απέναντι στη νομιμοφροσύνη της υποταγής, την παραβατικότητα της αντίστασης και της εξέγερσης.

Η συνείδηση φέρει το βάρος της ιστορικής ευθυνής”.

Ο Κωνσταντίνος Σακκάς ξεκινά με την επιστολή του με μία ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης στην κοινωνία μιλώντας για αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση “απόλυτα ευθυγραμμισμένη στις εντολές των αφεντικών της (ΕΕ, ΔΝΤ), στοχεύει στην άνευ όρων παράδοση της σύγχρονης εργατικής τάξης και στον παροπλισμό της απο κάθε κατάκτηση του παρελθόντος ώστε να την καταστήσει ακόμα πιο εκμεταλλεύσιμη, ακόμα πιο επικερδής για το κεφάλαιο”.

Και συνεχίζει στην επιστολή του: “το πολιτικό σύστημα καθαρότερα από κάθε άλλη περίοδο, ενεργεί για λογαριασμό της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της. Ενεργεί για λογαριασμό των μεγάλων επενδυτικών εταιριών, ενεργεί για λογαριασμό των τραπεζικών κολοσσών, ενεργεί για λογαριασμό των κρατών-τοκογλύφων, υπηρετεί και εξυπηρετεί την οικονομία των αγορών και του κεφαλαίου.

Το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο βρίσκεται στη δίνη μιας απ’τις μεγαλύτερες δομικές κρίσεις στην ιστορία του, τόσο λόγω του βάθους της, όσο και λόγω της πολλαπλής εκδήλωσης αυτής (τραπεζικός τομέας, αγορά ακινήτων, εμπορευμάτων), έχει δημιουργήσει εφάμιλης βαρύτητας κρίση και στο πολιτικό σύστημα εξουσίας”.

Σε άλλο κομμάτι της επιστολής του ο Κωνσταντίνος Σακκάς καταφέρεται εναντίον των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης τα οποία χαρακτηρίζει καθεστωτικά και για τα οποια γράφει πως “πασχίζουν  να πείσουν είτε με την προπαγάνδα είτε με την καταστολή πως κάθε αντίσταση στην άνιση οικονομική και πολιτική κατανομή του σήμερα, ειναι μάταιη και καταδικασμένη, αφού πάντα θα βρίσκει μπροστά της όλους τους μηχανισμούς, τους θεσμούς, τις λειτουργίες του σημερινού ολοκληρωτικού καθεστώτος. Θέλουν μια κοινωνία σε σύγχυση, παθητική μπροστά στις εξελίξεις και αντιληψιακά παροπλισμένη, ώστε να δέχεται αδιαμαρτύρητα τις ακραίες αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης. Κατασκευάζουν ενα τεχνητό κλίμα ανασφάλειας ώστε τα μνημόνια και τα μέτρα της νέας εξαθλίωσης να εφαρμόζονται αναντίρρητα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παλιότερη επικοινωνία του NewsIt με αστυνομικό που έχει γνώση των ερευνών για την τρομοκρατία είχε αναφέρει για τον Κωνσταντίνο Σακκά:

“Ο Σακκάς έχει τις ικανότητες αλλά και τις επαφές να δημιουργήσει τη δική του αυτόνομη ένοπλη ομάδα. Αυτό φάνηκε και από το μεγάλο κύμα συμπαράστασης που είχε κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας που έκανε στις φυλακές. Το γεγονός ότι τον είχαμε συλλάβει στη Νεά Σμύρνη με βαρύ οπλισμό, μας έδειξε από την αρχή ότι έχει ‘την άκρη’ να βρει και πάλι όπλα”