“Καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα η στοχοποίηση Παπανδρέου”

– Διαψεύδει οιαδήποτε σχέση του με την υπόθεση της ΜΚΟ ο Γιώργος Παπανδρέου
– Η Δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες λέει το γραφείο τύπου του πρώην πρωθυπουργού
– Κατηγορεί όσους κόπτονται για την διαφάνεια ότι την καταπατούν λόγω και έργω
– Τι απαντά απο την πλευρά του ο Άλεξ Ρόντος.

Το έργο του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, επί θητείας του στο Υπουργείο Εξωτερικών υπερασπίζεται σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του πρώην πρωθυπουργού, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος καθιέρωσε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, που έκτοτε διέπει τις ΜΚΟ με καθορισμένα κριτήρια και ανοιχτές διαδικασίες. Μεταξύ των παρεμβάσεων – όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση – ότι τέθηκαν για πρώτη φορά προυποθέσεις για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, συστάθηκε Επιτροπή Πιστοποίησης και Αξιολόγησης των ΜΚΟ και ότι συγκροτήθηκε Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή ΜΚΟ.

Καμία σχέση με την υπόθεση λέει ο Γιώργος Παπανδρέου και επιτίθεται σε όσους τον στοχοποιούν συστηματικά – έκπληκτος δηλώνει και ο Άλεξ Ρόντος.

Συνεργάτες του κυρίου Παπανδρέου επισημαίνουν ότι η Δικαιοσύνη ορθώς διερευνά κάθε υπόθεση, “πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν”. Οι ίδιες πηγές επιρρίπτουν ευθύνες σε όλους όσοι κόπτονται περί διαφάνειας ότι την καταπατούν καθημερινά λόγω και έργω και τονίζουν και αυτή τη φορά όπως και όλες τις προηγούμενες εκτίθενται.

“Αν κάτι δε μπορούν να αποδεχθούν είναι ότι όλη η διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου συνδέεται με παρεμβάσεις που αφορούν τη διαφάνεια, την ευνομία, την ισονομία, τη λογοδοσία, τον έλεγχο και επιλογές, που ενισχύουν το κράτος δικαίου, μεταξύ των οποίων φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, οικονομικοί εισαγγελείς, οικονομική αστυνομία, ό,τι δηλαδή αποδίδει καρπούς σήμερα αλλά και διαύγεια, ανοιχτή – ηλεκτρονική διακυβέρνηση” τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Ο πρώην πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία με τίτλο “Μετά το Μνημόνιο τι” στην Αίγλη του Ζαππείου προσκεκλημένος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων του Πανεπιστήμιου Harvard το βράδυ της Πέμπτης.

Τέλος, έκπληκτος δηλώνει για την τροπή, που έχει λάβει η συγκεκριμένη δικαστική έρευνα ο πρώην στενός συνεργάτης του κυρίου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντος, όπως δηλώνει ο ίδιος στην εφημερίδα “Έθνος”. Ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν του ζητήθηκε από τις αρχές να καταθέσει για την υπόθεση και επανέλαβε ότι στη διάρκεια της θητείας του στην ΥΔΑΣ ακολούθησε πιστά τη διαδικασία, που προβλεπόταν από ένα θεσμικό πλαίσιο, που ήταν ελλιπές. Ο κύριος Ρόντος υποστηρίζει, μάλιστα, ότι είχε επανειλημμένα θέσει το θέμα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου και υιοθέτησης της εμπειρίας άλλων χωρών για την ύπαρξη αποτελεσματικού ανεξάρτητου μηχανισμού ελέγχου της υλοποίησης του έργου των ΜΚΟ, χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση.

ΠΗΓΗ:NewsIt.gr