Επιστρέφουν στην Ελλάδα τα καταστήματα Expert

Την επιστροφή στην ελληνική αγορά από την 1η Ιανουαρίου 2014 ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός όμιλος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Expert, στο πλαίσιο της τροχιάς ανάπτυξής του σε όλη την Ευρώπη.

Η νέα οργάνωση Expert στην Ελλάδα αποτελεί επιχειρηματική πρωτοβουλία 10 πρώην ιδιοκτητών καταστημάτων Expert, οι οποίοι, έχοντας σήμερα ενώσει τις δυνάμεις τους, ίδρυσαν την Εμποροβιομηχανική ΑΕΒΕ.

Όπως αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για το νέο σχήμα οργάνωσης και λειτουργίας των καταστημάτων και την πολιτική ανάπτυξης στην ελληνική αγορά, η νέα εταιρεία ενσωματώθηκε στον όμιλο Expert στις αρχές της χρονιάς ως αντιπρόσωπος επίσημης δικαιόχρησης (licensing partner) για την Ελλάδα. Η νεοσυσταθείσα εταιρεία θα υποστηρίξει δίκτυο καταστημάτων με τη μορφή franchise, με σκοπό την ανάπτυξη του σήματος Expert πανελλαδικά μέσα από μία κοινή εταιρική κουλτούρα.

Σε πρώτη φάση, λειτουργούν στην ελληνική αγορά 14 καταστήματα expert (επτά στην Αθήνα και από ένα σε Αλιβέρι, Κέρκυρα, Νάξο, Πάρο, Ρόδο, Χαλκίδα και Χανιά), ενώ στους μεσοπρόθεσμους στόχους είναι η ανάπτυξη του δικτύου, μέχρι το τέλος του 2014, με την προσθήκη 15- 20 καταστημάτων franchise. Επίσης, στους στόχους είναι η λειτουργία κεντρικής τιμολόγησης και κεντρικού συστήματος πληρωμών, το 2015, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της Εμποροβιομηχανικής ΑΕΒΕ, Κωνσταντίνου Γραμμένου, η εταιρεία, μέχρι το τέλος του 2015, θα αριθμεί γύρω στα 45 με 50 καταστήματα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γραμμένος ανέφερε, ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες στρατηγικής για το 2014 – 2017 είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του μεριδίου αγοράς στο 5% μέχρι το 2017, μέσω της αύξησης της επισκεψιμότητας, της βελτίωσης του μέσου όρου απόδειξης, της εξισορρόπησης συμπιεσμένων περιθωρίου κέρδους, με αύξηση πωλήσεων εκτεταμένης εγγύησης και με την εισαγωγή νέων μελών.

Στις προτεραιότητες στρατηγικής για το διάστημα 2014 – 2017 εντάσσονται, επίσης και η ανάπτυξη αποκλειστικών μαρκών ή μοντέλων, η δημιουργία Expert College σαν ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό εργαλείο για πρόσληψη- εκπαίδευση- ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος.

«Χαιρόμαστε που υποδεχόμαστε εκ νέου την Ελλάδα στον όμιλό μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Expert, Dieter Mathys, υπογραμμίζοντας: «Η Εμποροβιομηχανική ΑΕΒΕ εναρμονίζεται απόλυτα με τη στρατηγική του διεθνούς ομίλου Expert και την εστίασή μας στην εξειδικευμένη συμβουλευτική και άριστη εξυπηρέτηση στο σημείο πώλησης. Τα καταστήματα που συνθέτουν αυτήν τη στιγμή το δίκτυό μας στην Ελλάδα είναι στο σύνολό τους κερδοφόρες και υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη φέρουν το λογότυπο της Expert».

Ο όμιλος Expert είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο για τη διάθεση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, information technology, τηλεπικοινωνιών, ψυχαγωγίας και οικιακών συσκευών. Έχει παρουσία σε 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με περισσότερα από 3.500 καταστήματα.

Zougla.gr