Η Ποδοσφαιρική Ομάδα Ελευθερία-Παγκύπριος Νέας Υόρκης στο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, δέχθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής την ποδοσφαιρική ομάδα Ελευθέρια- Παγκύπριος Νέας Υόρκης, η οποία αποτελείται από 18 παιδιά και 4 συνοδούς.

Ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το σκοπό της δημιουργίας της ομάδας η οποία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας, δεν φιλοδοξεί να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά να προωθήσει, μέσω του αθλητισμού, την ευγενή άμιλλα και την αθλητικοπρέπεια στα νέα παιδιά της ομογένειας και να τα προστατεύσει από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στους μεγάλους δρόμους και στις πολυπληθείς γειτονιές της Αμερικής.

Επίσης, ένας άλλος στόχος της ομάδας είναι να εμπνεύσει στα παιδιά τα εθνικοθρησκευτικα ιδεώδη, να μάθουν να αγαπούν την ιδιαίτερη τους πατρίδα, την Κύπρο, αλλα και να αποτελούν μια ζωντανή παρουσία της πατρίδας τους στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε παρελάσεις και διοργανώνοντας διάφορες επωφελείς εκδηλώσεις στις εθνικές επετείους, όπως την 25η Μαρτίου.

Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν και στην ενημέρωση των ξένων για το πρόβλημα της Κύπρου και ευρύτερα για τον ελληνικό πολιτισμό.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επαίνεσε την προσπάθεια αυτή και κατόπιν, συνεχάρη και συμβούλευσε τα παιδιά, να μεταφέρουν στους ομογενείς τις εμπειρίες τους από την επίσκεψη στην Κύπρο και για το ποια είναι η αλήθεια για την Τουρκική Εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή εδώ και 40 χρόνια του βορείου τμήματος της πατρίδας.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος πρόσφερε στα Μέλη της ποδοσφαιρικής Ομάδας Ελευθέρια- Παγκύπριος Νέας Υόρκης, αναμνηστικά δώρα.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου.

ΠΗΓΗ:agioritikovima.gr