Whisper: Το πρώτο… «anti-social network»

Το Whisper είναι μία δωρεάν εφαρμογή για iOS και Android, η οποία επιδιώκει να επαναφέρει την ανωνυμία στον ψηφιακό κόσμο. Δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2012 και γνωρίζει σήμερα τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ, κυρίως μεταξύ των εφήβων.

Η λειτουργία της εφαρμογής είναι απλή. Ο κάθε χρήστης γράφει ένα μικρό κείμενο, το οποίο συνδυάζεται αυτόματα από το Whisper με μία εικόνα, που η εφαρμογή θεωρεί ότι είναι ταιριαστή. Δημιουργείται έτσι μία φωτογραφία με ενσωματωμένη λεζάντα, η οποία ανεβαίνει σε μία δημόσια ροή πληροφοριών. Οι υπόλοιποι χρήστες μπορούν να την δουν, να κάνουν like ή να απαντήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ώρα αιχμής, η εφαρμογή δέχεται πάνω από 20 αναρτήσεις ανά δευτερόλεπτο. Αυτό, όμως, που κάνει το Whisper να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα social media, είναι ότι δεν αποθηκεύει πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων ονοματεπώνυμων, e-mail ή τηλεφώνων των χρηστών, με στόχο να διατηρήσει την ανωνυμία τους.

Παρόλα αυτά, έντονες είναι οι αντιδράσεις μερίδας του κόσμου καθώς πολλές από τις αναρτήσεις μπορεί να είναι ρατσιστικού ή επιθετικού χαρακτήρα. Γι’ αυτό το λόγο, κάθε ανάρτηση εγκρίνεται από τη διαχειριστική ομάδα προτού δημοσιευτεί.

Fortunegreece.com