Η Panhellenic Post εισέρχεται στον τρίτο χρόνο!

Η Panhellenic Post εισέρχεται  ήδη στον τρίτο χρόνο Διαδικτυακής  ύπαρξης!

Από όταν στις 24 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας ανάρτηση, μέχρι τα σήμερα που αριθμούμε 15.223 αναρτήσεις, κύλησαν δύο χρόνια  επικοινωνίας με τους ανά τον κόσμο αναγνώστες μας.

Ήδη, πολλές δεκάδες είναι τα συγχαρητήρια μηνύματα που μας έχουν αποστείλει  επίσημες αρχές και απλοί αναγνώστες για την επέτειο.  Θα δημοσιεύσουμε αύριο  Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, όλα όσα μηνύματα δεν έχουν καθαρά προσωπικό χαρακτήρα. Τους ευχαριστούμε, όμως, όλους μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας.

Από τον πρώτο εν Αθήναις αναγνώστη μας, στις 24 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 11.14’, μέχρι τα σήμερα που η ΡΗΡ έχει καθημερινούς, μόνιμους και έκτακτους αναγνώστες –που συνεχώς αυξάνονται- όλο το 24ωρο,  σε 62 χώρες και σε 417 διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο, ένας ήταν ο σκοπός μας και μία η επιδίωξή μας: Να προσφέρουμε ανεξάρτητη αμφίδρομη ενημέρωση στον ελληνισμό, εντός και εκτός των φυσικών συνόρων.

Ιδού οι είκοσι πρώτες  (από πλευράς επισκεψιμότητας) χώρες, που μας τιμούν καθημερινά οι πολίτες τους, Έλληνες, Ομογενείς, Φιλέλληνες και αλλοδαποί: Greece, United States, Canada, Cyprus, Germany, Australia, Unknown, United Kingdom, Italy, Belgium, Chile, Switzerland, South Africa, European Union, France, Equatorial Guinea, Brazil, Russian Federation, Romania και Poland. (Στοιχεία SlimStat).

Στο τι πετύχαμε τα δύο αυτά αγωνιστικά χρόνια σε προσφορά και ενημέρωση, το πιστοποιείτε όλοι εσείς οι χιλιάδες αναγνώστες του Panhellenic Post. Εσείς που ξεχωριστά μας τιμάτε κάθε φορά που κάνετε «κλίκ» στον υπολογιστή σας στην ένδειξη Panhellenicpost.com. Σας είμαστε ευγνώμονες. Και γιατί μας επιβραβεύετε για τις θέσεις και επιλογές μας και γιατί μας στηρίζετε ηθικά στην προσπάθειά μας.

Στο ερώτημα εάν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που σας προσφέρουμε, η απάντηση δεν είναι απλή.

*Σε ότι αφορά την εμφάνιση της Panhellenic Post και την διαδραστικότητά της, υπάρχουν πράγματα που θέλαμε και έπρεπε να έχουμε κάνει και που ακόμη δεν το έχουμε επιτύχει για καθαρά οικονομικούς λόγους.

*Σε ότι αφορά την ύλη, πιστεύουμε ότι ικανοποιεί τον μέσο αναγνώστη μας. Και στο πεδίο αυτό, όμως, θα μπορούσαμε και οφείλουμε να κάνουμε ακόμη πολλά. Έχουμε ιδέες, έχουμε σχέδια, μας λείπει η οικονομική δυνατότητα για να τα υλοποιήσουμε «εδώ και τώρα».

*Σ΄ εκείνο, όμως, για το οποίο πιστεύουμε ότι και πλήρεις είμαστε και αδιαπραγμάτευτοι παραμένουμε, είναι η ελευθερία με την οποία ο κάθε ένας αναγνώστης της ΡΗΡ, ομογενής ή μη, μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του μέσα από τις στήλες μας. Αρκεί, φυσικά να είναι τα κείμενά του απαλλαγμένα από αστήρικτες κατηγορίες, από υβριστικά επίθετα και από αναπόδεικτες καταγγελίες. Να είναι ευπρεπή και να πληρούν τις προϋποθέσεις  της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Στόχος μας δεν είναι η αύξηση του αναγνωστικού μας κοινού με την έξαψη των παθών, την ισοπεδωτική κριτική και την υποδαύλιση των κατώτερων ενστικτών τους.  Αλλά η συνειδητή τους επιλογή, που προσελκύεται από την αυστηρή αλλά υπεύθυνη κριτική, την αντικειμενική προσέγγιση των πραγμάτων και την ελευθεροτυπία.

Απολογούμαστε για όσα μέχρι σήμερα μηνύματα ή σημειώσεις αναγνωστών μας είτε «χάσαμε» μπερδεμένα ανάμεσα στα περίπου 120.000 μηνύματα που έχουν κατακλείσει τα e mails της εφημερίδας, είτε αφήσαμε αναπάντητα καθώς ενδεχομένως δεν τα προσέξαμε. Μόλις πρόσφατα χρειάστηκε να σβήσουμε μαζικά 54.236 μηνύματα, πολλά από αυτά spam, για να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της ιστοσελίδας…

Η Ιδέα, το Όραμα, το Πεπρωμένο του ελληνισμού μας δίνουν δύναμη. Μας εμψυχώνουν. Και μας κρατούν αγωνιστικά στις επάλξεις.

Συνεχίζουμε για το καλύτερο, με ευγνωμοσύνη στους συνεργάτες μας, με ανανεωμένη διάθεση, με στήριγμα όλους εσάς και με την ελπίδα ότι καλύτερες μέρες περιμένουν τον απανταχού ελληνισμό.