Τσίπρας: Θα διακόψουμε την πληρωμή του χρέους αν χρειαστεί

Την πρόθεση του να προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους μας “αν τις επιβάλλει το εθνικό συμφέρον”, εκφράζει σε συνέντευξη στο “ΒΗΜΑ της Κυριακής” ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, οι μονομερείς αυτές κινήσεις αφορούν στη διαχείριση του χρέους. “Εάν οι συνομιλίες οδηγήσουν στην απόρριψη κάθε συζήτησης για την περικοπή του χρέους, τότε θα διακόψουμε τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, ακόμα και μονομερώς, αν χρειαστεί, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Ωστόσο δεν πιστεύω, ότι αυτό θα συμβεί. Δεν θα φτάσουμε ως εκεί. Δεν συμφέρει άλλωστε κανέναν” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα για το χρέος προκάλεσαν την οργή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και συστηματική συκοφαντία της Ελλάδας και πολιτική ανοησία.

“Το κύμα της ανατροπής θα έρθει στις 25 Μαΐου, με τις ευρωεκλογές”  τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κος Τσίπρας και δηλώνει ότι “μόλις εκλεγούμε θα ζητήσω έκτακτη σύγκλιση Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με θέμα την συλλογική και αλληλέγγυα αντιμετώπιση της κρίσης δημοσίου χρέους”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει κυβερνητική αλλαγή μέσα στο 2014, καθώς η κυβέρνηση έχει ως χρονικό όριο την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015.  Ο Α. Τσίπρας θερωρεί ότι οι Ευρωεκλογές θα αποτελέσουν πανωλεθρία για τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά τονίζει ότι δεν υποτιμά καθόλου της Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

“Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στην ευρωκάλπη θα είναι το κριτήριο των πολιτικών εξελίξεων. Δεν υποτιμάμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αλλά το κύμα της ανατροπής θα έρθει στις 25 Μαΐου. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι και στην κάλπη των περιφερειακών θα γίνουν συγκρίσεις. Εάν, μάλιστα, είμαστε παντού στο δεύτερο γύρο, τότε η κυβέρνηση θα πέσει η ίδια στην εκλογική παγίδα που προσπάθησε να στήσει με τη μετακίνηση της ημερομηνίας των εκλογών, αφού το κύμα της ανατροπής θα σαρώσει και τους περιφερειάρχες της”, λέει χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται υπέρ μιας Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη, που δεν θα είναι όμως επαίτης της και τονίζει πως πέρα από τις υποχρεώσεις της έχει και δικαιώματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει ρητά πως πρόκειται να καταργήσει το Μνημόνιο, αλλά υποστηρίζει πως θα διαφοροποιήσει τις παρεκκλίσεις από την Ευρωπαϊκή πορεία, η οποίες προέκυψαν μέσα από τη νομοθεσία που ψήφισε η Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει επίσης πως το κόμμα και θα έχει Αυτοδυναμία στις Εθνικές Εκλογές, αλλά και θα συνεργαστεί με ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς και Τεχνοκράτες.

ΠΗΓΗ:News.gr