Tον Γ.Κουμουτσάκο στηρίζει η ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον κ. Κουμουτσάκο, στο Στρασβούργο.

Το θέμα της υποψηφιότητας στην περιφέρεια Αττικής είχε εξελιχθεί σε «πονοκέφαλο» για την Νέα Δημοκρατία, καθώς η παράταση της εκκρεμότητας δημιουργούσε παρενέργειες στο εσωτερικό του κόμματος.

Γαλάζια στελέχη συνέχιζαν τις θετικές δηλώσεις για τον Γ.Σγουρό, ωστόσο, ηχηρή ήταν και η αντίδραση του ΥΠΕΣ Γ.Μιχελάκη σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, είχε ταχθεί κατά μιας ενδεχόμενης στήριξης της ΝΔ στον Γιάννη Σγουρό: «Θα περιμένω τι θα αποφασίσει το κόμμα. Θεωρώ ότι η επιλογή Σγουρού είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Δεν έχει πετύχει στο έργο του. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης».

Σε άλλο μήκος κύματος η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ότι θα μπορούσε το κόμμα να στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη, δεδομένου ότι το έργο του είναι θετικό.

Ο ίδιος ο κ. Σγουρός επανέλαβε το ενδιαφέρον του να συνεχίσει στην Περιφέρεια, αλλά ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις του θα ληφθούν μετά την παρουσίαση του απολογισμού του έργου του.