Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ προλογίζει το βιβλίο του Κουφοντίνα!

Ο πρόλογος στο βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα “Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη” από τον κ. Γιαννόπουλο που θεωρείται στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό και οι εκφράσεις στη Βουλή ήταν ιδιαίτερα σκληρές.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Γιαννόπουλος θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του και σημειώνει πως “δεν είμαι και ουδέποτε υπήρξα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκα στην Ομάδα Ρόζα, αλλά όπως και άλλα μέλης της δεν εντάχθηκα στο κόμμα. Φυσικά, αυτά είναι γνωστά, ωστόσο διάφοροι κύκλοι σκόπιμα αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ για να συντηρούν το αγαπημένο τους τρομοϋστερικό και εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Ο κ. Γιαννόπουλος επισημαίνει πως είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και με αυτή την ιδιότητα, δήλωσε πως κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας ότι η 17 Νοέμβρη υπήρξε οργάνωση της επαναστατικής Αριστεράς και οι κατηγορούμενοι ως μέλη της πολιτικοί κρατούμενοι.

Τέλος σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος πως “δέχτηκα με χαρά την πρόταση του συγγραφέα να επιμεληθώ και να προλογίσω το βιβλίο του, το οποίο –επιμένω– είναι εξαιρετικό και αξίζει να διαβαστεί από όσους και όσες δεν έχουν παρωπίδες και ασφυκτιούν μέσα στη «νομιμότητα» των μνημονίων, της λεηλασίας της ζωής μας, της γενικευμένης βαρβαρότητας”.

Αμέσως μετά από τις διευκρινίσεις από τον κ. Γιαννόπουλο, ήρθε ξανά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στην ουσία αναφέρει μία μία τις δραστηριότητες του κ. Γιαννόπουλου και πως συνδέεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται πως “περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα πολιτική γενναιότητα. Περιμέναμε να αποδοκιμάσει τις απόψεις του κ. Γιαννόπουλου (αλλά και των υπολοίπων στελεχών του κόμματός του με αντίστοιχες απόψεις) υπέρ των δολοφόνων της 17 Ν και να τον αποκηρύξει. Δυστυχώς δεν το έκανε! Αντίθετα «πριν αλέκτωρ φωνήσαι» επέλεξε να τον απαρνηθεί λέγοντας ότι «δήθεν» δεν τον ξέρει…

Και εν συνεχεία η Νέα Δημοκρατία δίνει στοιχεία για να αποδείξει πως ο κ. Γιαννόπουλος είναι τελικά μέλος του ΣΥΡΙΖΑ:

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξεφύγει, του υπενθυμίζουμε: Ο κ. Γιαννόπουλος είναι ιδρυτής της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ «ΡΟΖΑ». Ο κ. Γιαννόπουλος είναι επίσης, επικεφαλής του «Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα». Το Δίκτυο εκδίδει την εφημερίδα «Δελτίο Θυέλλης» όπου υπεύθυνη Σύνταξης είναι το Μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Μπαρζέφσκι, με επίσης πλούσια αρθογραφία υπέρ της τρομοκρατίας και των δολοφόνων της 17Ν. Στο Δίκτυο μετέχει επίσης και ο κ. Γιάννης Αλμπάνης, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και διάδοχος του κ. Γιαννόπουλου στην ηγεσία της «ΡΟΖΑ». Το «δίκτυο» είναι καταχωρημένο στο όνομα του κ. Κωνσταντίνου Φώλια, υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μέλους της «ΡΟΖΑ» που μαζί με τον κ. Γιαννόπουλο αρθρογραφούν ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την Οργανωτική Συνδιάσκεψη του κόμματος. (εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Εποχή»).

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία παραθέτει βίντεο του κ. Γιαννόπουλου σε εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» που μιλά για την εκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.