Oι φωτογραφίες που στέλνουν στο απόσπασμα τη Χρυσή Αυγή

17/03/2014

Oι φωτογραφίες που στέλνουν στο απόσπασμα τη Χρυσή Αυγή

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι τελευταίες ώρες για τη Χρυσή Αυγή, γύρω από την οποία ο κλοιός έχει αρχίσει να σφίγγει ασφυκτικά, καθώς συνεχώς έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία, ενώ μετά την παραίτηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου αρκετά είναι τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και θέλουν κι άλλους βουλευτές της ακροδεξιάς παράταξης να ανεξαρτητοποιούνται.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Στάθη Μπούκουρα, το όνομα του οποίου ακούστηκε, στο πλαίσιο της επιθυμίας του να φύγει από το κόμμα, κάτι που στη συνέχεια διαψεύστηκε τόσο από τον ίδιο όσο και από το κόμμα του.

Η ογκώδης δικογραφία που έχει φθάσει στο Κοινοβούλιο «καίει» το σύνολο σχεδόν των βουλευτών του ακροδεξιού μορφώματος και καταρρίπτει τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους να εμφανιστούν ως θύματα μεθοδεύσεων και πολιτικών διώξεων. Στα χέρια των μελών του Σώματος που θα αποφασίσουν εάν θα άρουν ή όχι τις ασυλίες των μελών της Χ.Α. βρίσκονται δέκα CD με όλο το υλικό που εντόπισαν οι ελεγκτικές αρχές στους υπολογιστές των κ.κ. Μιχαλολιακου και Κασιδιάρη.

Φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα που δημοσίευσε το protothema.gr ενισχύουν τον εξτρεμιστικό χαρακτήρα του ακροδεξιού μορφώματος, τις φιλοναζιστικές τάσεις των μελών του και τη χρήση βίας και όπλων στις δράσεις του. Το πλούσιο υλικό, αποκαλύπτει ότι η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί μόνο ένα πολιτικό κόμμα, αλλά κατά βάση μια παραστρατιωτική οργάνωση δομημένη με τάγματα ασφαλείας. Δείχνει με ακρίβεια την στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση που λαμβάνουν τα μέλη της σε απόμερες τοποθεσίες πριν συγκροτήσουν ομάδες κρούσης σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Νέοι, με ξυρισμένα κεφάλια, ντυμένοι στα χακί ακολουθούν τις οδηγίες του κ. Ηλία Κασιδιάρη. «Παίρνουν» κάμψεις, παλεύουν, μαθαίνουν σκοποβολή, να χαιρετούν ναζιστικά και πέφτουν ημίγυμνοι στα παγωμένα νερά ποταμού. Στη συνέχεια, πάλι υπό την καθοδήγηση του κ. Κασιδιάρη εμφανίζονται στην πλατεία της Νίκαιας, με τζίν, μαύρα μπουφάν, κράνη, ασπίδες και λοστάρια… έτοιμοι για πραγματικό πόλεμο.

 

ΠΗΓΗ: news.gr