Ακύρωσε το ταξίδι του στη Μόσχα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών

Ματαιώθηκε η συνάντηση που επρόκειτο να έχουν στη Μόσχα οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόιγκου με τους γάλλους ομόλογους τους Λοράν Φαμπιούς και Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αρνήθηκε να εξηγήσει τους λόγους της ματαίωσης.

Η επίσκεψη των δύο γάλλων υπουργών είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα από το Κρεμλίνο, ωστόσο η γαλλική προεδρία είχε επισημάνει ότι η πραγματοποίηση της συνάντησης εξαρτάται “από την πρόοδο στο θέμα της Ουκρανίας“.

Επειτα από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, το οποίο δεν αναγνωρίσθηκε από τις δυτικές χώρες, και τη συντριπτική επικράτηση των υποστηρικτών της ένωσης της χερσονήσου με τη Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν χθες την επιβολή κυρώσεων εναντίον συγκεκριμένων ρώσων και ουκρανών αξιωματούχων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι το Παρίσι εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει την πώληση γαλλικών πολεμικών πλοίων Mistral στη Ρωσία, εάν “ο Πούτιν συνεχίσει αυτό που κάνει στην Ουκρανία”.

Διαβάστε εδώ: newpost.gr