Αυστηρό μήνυμα Σαμαρά για το γάλα: “Είναι άδικο τη μέρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να υπάρχουν τέτοιες παραφωνίες”

Παρέμβαση σε έντονο ύφος προς τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση έκανε ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.  Ο κ. Σαμαράς με αφορμή τις διαφωνίες και τις προειδοποιήσεις ακόμα και υπουργού της κυβέρνησης ότι θα καταψηφίσουν την διάταξη για το γάλα, είπε:

“ΕΙναι άδικο αλλά και στενάχωρα για τον κόσμο τη μέρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να υπάρχουν τέτοιες παραφωνίες και ιδιαίτερα όταν μαθαίνω ότι επίσημα πια στον ΣΥΡΙΖΑ διερωτώνται αν θα καταφέρουν να μείνουν ένα ενιαίο κόμμα. Προχωράμε και όλα θα γίνουν κανονικά όπως πρέπει…”

Όπως τόνισε, η Ελλάδα απέσπασε θετικά σχόλια, από όλες τις πλευρές, για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στην Αθήνα για την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και για την αποφασιστική προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

«Όλοι πια υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της και γυρίζουμε σελίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η Ελλάδα το τελευταίο διήμερο απέσπασε θετικά σχόλια για τις επιτυχίες της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και όπως τόνισε ο Αντ. Σαμαράς, μέσα σε δυόμιση μήνες, η ελληνική Προεδρία έκλεισε 54 νομοθετικές πρωτοβουλίες σε δύσκολα ζητήματα που βρίσκονταν για αρκετό καιρό σε εκκρεμότητα.

Εξάλλου, σχετικά με την επίτευξη της κατ’ αρχήν συμφωνίας επί του κανονισμού για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης τραπεζών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αποτελεί το πιο κρίσιμο βήμα για να προχωρήσει η τραπεζική ένωση της Ευρώπης.

Όπως είπε, με τη συμφωνία αυτήν ανοίγει ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης, μέσα από την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημά της και μέσα από την ασφάλεια στις καταθέσεις και στη ρευστότητα.

Το βήμα αυτό προλαμβάνει και μελλοντικές κρίσεις αξιοπιστίας, είπε ο Αντ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι ανοίγει ο δρόμος για τον έγκαιρο έλεγχο των στρεβλώσεων, πριν δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Πρόκειται για ένα «μεγάλο βήμα ασφαλείας» δήλωσε.