Ουρές μέχρι την τελευταία στιγμή στις ΗΠΑ για το Obamacare

Ουάσινγκτον
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στις ΗΠΑ σχημάτιζαν ουρές μέχρι σχεδόν τη λήξη της προθεσμίας για την εγγραφή στο πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης του Μπαράκ Ομπάμα, γνωστό ως Obamacare.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος στον Λευκό Οίκο εκφράζουν αισιοδοξία ότι τελικώς θα ξεπεράσουν το στόχο των 7 εκατομμυρίων εγγραφών.

Η σχετική νομοθεσία πέρασε διά πυρός και σιδήρου στις ΗΠΑ μέχρι τελικά να γίνει νόμος. Οι Δημοκρατικοί του προέδρου από την πρώτη στιγμή τόνιζαν ότι το πρόγραμμα θα προσφέρει περίθαλψη σε εκατομμύρια πολιτών που για χρόνια έμεναν εκτός.

Αντίθετα, οι Ρεπουμπλικάνοι το πολέμησαν σκληρά, μιλώντας για χάσιμο χρόνου και κυρίως χρημάτων.

Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου έληγε επίσημα η προθεσμία για την εγγραφή στο σύστημα και οι ουρές στους ειδικούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί για την online εγγραφή ήταν τεράστιες.

Πάντως, αναμένεται να δοθεί παράταση για ορισμένες κατηγορίες πολιτών που έπεσαν θύματα των κακών καιρικών συνθηκών, οι οποίες ξερίζωσαν υποδομές, ή απλά του… συστήματος, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων «κόλλαγε» με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτς να ξεκινήσουν την εγγραφή και να μείνει στη μέση.

Newsroom ΔΟΛ