H ιρλανδική αεροπορική Ryanair σταθμεύει, πλέον, στο αεροδρόμιο των Σπάτων δύο αεροπλάνα.

Την καινούργια -τρίτη κατά σειρά- βάση της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εγκαινίασε σήμερα η ιρλανδική αεροπορική Ryanair που σταθμεύει, πλέον, στο αεροδρόμιο των Σπάτων δύο αεροπλάνα.

Η εταιρεία θα βγάλει στην αγορά 100.000 εισιτήρια σε τιμές από 19,99 ευρώ και θα είναι διαθέσιμα μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 3 Απριλίου.

Από την πλευρά του, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε ειδική εκδήλωση υποδέχθηκε την Ryanair με κρητικές μαντινάδες, ενώ από το «event» δεν έλειπε και η παραδοσιακή ιρλανδική μουσική.

Αναλυτικά, η Ryanair θα εκτελεί, ημερησίως, από Αθήνα προς:

– Χανιά 4 πτήσεις

– Λονδίνο 2 πτήσεις

– Μιλάνο 2 πτήσεις

– Πάφο 2 πτήσεις

– Ρόδο 2 πτήσεις

– Θεσσαλονίκη 10 πτήσεις

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία εκτιμά ότι θα δημιουργήσει 1.200 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από την εισερχόμενη κίνηση των 1,2 εκατ. επιβατών.

Στόχος της εταιρείας είναι έως το 2018 ο αριθμός των επιβατών που θα φέρει στην Ελλάδα να φτάσει τα 10 εκατομμύρια, μέγεθος που αντιστοιχεί σε 6.000 θέσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα, το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί στα 300 εκατ. δολάρια, καθώς η Ryanair θα φέρει στην Ελλάδα δύο νέα αεροσκάφη και θα εκτελεί 154 νέες πτήσεις την εβδομάδα.

Οι Ιρλανδοί υπολογίζουν ότι λόγω της δημιουργίας των έξι αυτών νέων πτήσεων, το ελληνικό κοινό θα εξοικονομήσει 151 εκατ. ευρώ.

Ενισχύει τα δρομολόγια και η Aegean

Την ίδια στιγμή, σε κινήσεις ενίσχυσης των προορισμών προχωρά και η Aegean Airlines. Όπως ανέφερε, πριν από λίγες ημέρες, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ευτύχης Βασιλάκης το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε 17%.

Συγκεκριμένα, η Aegean:

– δημιουργεί φέτος 3.000.000 διαθέσιμες θέσεις, δηλαδή 1,15 εκατ. θέσεις περισσότερες σε σχέση με το 2013

-ενισχύει το στόλο της με 5 Airbus Α320 & A321, φτάνοντας πλέον τα 50 αεροσκάφη και τις 100.000 πτήσεις ετησίως

-δημιουργεί νέα βάση στα Χανιά, με σύνολο 8 ελληνικές βάσεις

– επεκτείνει το δίκτυο εξωτερικού από 8 ελληνικές βάσεις, συνδέοντας την Ελλάδα με 87 συνολικά προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες

-προσθέτει 17 νέους προορισμούς εξωτερικού, 14 από τους οποίους από την Αθήνα

ΠΗΓΗ:Zougla.gr