Το «Pan Gregorian” ΝΥ κι ο Γιώργος Κίτσιος τιμήθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης

Μπροστά σε ένα κοινό που αποτελούνταν κυρίως από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, χορηγούς της παρέλασης, καθώς προέδρους και εκπροσώπους οργανισμών της ομογένειας δόθηκε το επίσημο δείπνο που παραθέτει κάθε χρόνο η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της εβδομάδας των εκδηλώσεων που κορυφώθηκε στις 30 Μαρτίου 2014 με την εθνική παρέλαση στην Πέμπτη Λεωφόρο.

Στις 22 Μαρτίου στο Terrace on the Park η Ομοσπονδία παρέθεσε το επίσημο δείπνο στα πλαίσια του οποίου τιμήθηκαν ο Οργανισμός Πανγκριγκόριαν της Μητροπολιτικής Νέας Υόρκης και του Λονγκ Άιλαντ καθώς και ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας κ. Γιώργος Κίτσιος, πρόεδρος της οργάνωσης Greek Children’s Fund και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Τους αποδέκτες των βραβείων της Ομοσπονδίας παρουσίασε ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής κ. Θανάσης Αρώνης. Αναφερόμενος στον οργανισμό Πανγκριγκόριαν παρουσίασε συνοπτικά την ιστορία του από την ίδρυσή του το 1983, την εξέλιξή του σε μια πανεθνική οργάνωση, και το ρόλο που επιτελεί όχι μόνο στο επιχειρηματικό πεδίο αλλά και στο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς, μέσω δραστηριοτήτων που επωφελούν τις επιστήμες, την ιατρική, τις τέχνες και τα γράμματα και την εκπαίδευση. Το βραβείο εκ μέρους του Πανγκριγκόριαν της Μητροπολιτικής Νέας Υόρκης και του Λονγκ Άιλαντ παρέλαβε ο πρόεδρός του κ. Δημήτριος Καφκίτσας ο οποίος ευχαριστώντας την Ομοσπονδία τόνισε ότι όλοι είμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε πετύχει τόσο ο καθένας χωριστά όσο και όλοι μαζί ενώ μιλώντας για το Πανγκριγκόριαν υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν είναι παρά μόνο ένα μικρό κύτταρο που λαμβάνει οδηγίες από μια συμμαχία χιλιάδων ανθρώπων.

Παρουσιάζοντας τον κ. Γιώργο Κίτσιο, ο κ. Αρώνης αναφέρθηκε στην καριέρα του ως αρχιτέκτονα αλλά και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ενώ σημείωσε και την ενασχόλησή του με τα κοινά μέσω του Greek Children’s Fund, του οποίου είναι Πρόεδρος και του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων του οποίου είναι Επίτιμος Πρόεδρος ενώ υπήρξε στέλεχός του για 24 χρόνια.

Ο κ. Κίτσιος με τη σειρά του σημείωσε ότι δέχεται την αναγνώριση της Ομοσπονδίας εκ μέρους του Greek Child Fund, υπογραμμίζοντας ότι η Οργάνωση αυτή έχει βοηθήσει τα τελευταία τριάντα χρόνια επτά χιλιάδες παιδιά από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια. Σημείωσε επίσης ότι δέχεται την αναγνώριση της Ομοσπονδίας εκ μέρους του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, οργάνωση που υπηρετεί για τόσα πολλά χρόνια.

Αναφερόμενος στα 75χρονα της Ομοσπονδίας τόνισε ότι η Ομοσπονδία κλήθηκε να ανταποκριθεί σε πολλές ανάγκες της Ομογένειας «Τα κατάφερε καλά αλλά μπορεί να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα» επισήμανε ο κ. Κίτσιος. «Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων, το θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί την Ομογένεια, είναι ένας απαραίτητος οργανισμός για την πρόοδο της Ομογένειας» σημείωσε ο κ. Κίτσιος καταλήγοντας: «Ο ρόλος μιας δυνατής Ομοσπονδίας, με όραμα για το μέλλον, είναι καθοριστικός, αρκεί να αποδεχτούμε όλοι ότι πέρα από προσωπικούς ανταγωνισμούς υπάρχει η Ομοσπονδία και η Ομογένεια».

ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ: greeknewsonline.com