Ανακατατάξεις στα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων ΥΠΕΞ

Ο Γ.Γ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ κ. Παναγιώτης Μίχαλος σε συνεργασία με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, διοργάνωσε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών ημερίδα με τίτλο «Προοπτικές για την Ελληνική Επιχειρηματικότητα στην Υποσαχάρια Αφρική».

«Έχουμε να κάνουμε με μία νέα Αφρική. Η περιοχή αναπτύσσεται γοργά, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ περίπου 5%, την τελευταία δεκαετία. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον έως το 2015 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι 6%. Έχουμε εντάξει την Υποσαχάρια Αφρική στις ζώνες προτεραιότητας μας και σχεδιάζουμε συγκεκριμένες δράσεις για την προώθηση των εξωστρεφών επιχειρήσεων», εξήγησε ο κ. Μίχαλος ανοίγοντας την ημερίδα.

«Επαναπροσδιορίσαμε τις προτεραιότητές μας και εξορθολογίσαμε τις δυνάμεις μας», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Μιχαλος.

«Πέρα από τις χώρες του Κόλπου, της Ν.Α. Ασίας, τις χώρες BRICS και τις άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, αναδείχθηκε ως προτεραιότητα η Υποσαχάρια Αφρική στην οποία θα εντείνουμε τις δράσεις μας.

Εξορθολογήσαμε τις δυνάμεις μας καταργώντας 8 λιγότερο σημαντικά Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, δημιουργώντας παράλληλα ισάριθμα νέα σε χώρες προτεραιότητας όπως στην Κένυα, την Νιγηρία, το Καζακστάν, το Κατάρ, το Κουβέιτ, την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, το Γκουανγκζού της Κίνας και το Μεξικό».

H εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.