Αντιπαράθεση στη Βουλή για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Αθήνα

Αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης στην Βουλή αποτέλεσε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, με την αξιωματική αντιπολίτευση να μιλά για «προεκλογικό χαρτί» και την κυβέρνηση να καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ «θρήνο και πανικό».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π.Λαφαζάνης είπε ότι «η κυβέρνηση είναι σε πανικό και αδιέξοδο και κάνει απονενοημένα διαβήματα πιστεύοντας ότι θα βρει σανίδα σωτηρίας», κατηγορώντας την ότι «θέλει να εμφανίσει την έξοδο στις αγορές ως προεκλογικό χαρτί και ως αντιπερισπασμό για την υπόθεση Μπαλτάκου».

Οι μομφές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη η οποία απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ «θρήνο και πανικό». «Η χώρα βγαίνει στις αγορές, θα μπορεί να δανείζεται ξανά, δεν θα έχει δυνάστες δανειστές και κάποιοι δε θα έχουν λόγο ύπαρξης», σημείωσε.

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π.Κουκουλόπουλος λέγοντας ότι τα στελέχη του «δεν γνωρίζουν το σοφό αρχαίο ρητό “κρείττον το σιγάν του λαλείν”, δηλαδή όταν τα γεγονότα έχουν άλλη φορά, καλύτερα να σιωπούν».

«Η έξοδος αυτή γίνεται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Ν.Μαριάς, ενώ εκ μέρους της Χρυσής Αυγής ο Ηλ.Κασιδιάρης είπε ότι η έξοδος στις αγορές «είναι μια μεγάλη απάτη για να καλύψουν τα κακουργήματα Σαμαρά, Δένδια, Αθανασίου που αποκαλύψαμε από αυτό εδώ το βήμα».

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Δ.Αναγνωστάκης είπε «να μην πανηγυρίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές που μας δανείζουν με 5%». «Φτάνουν οι πανηγυρισμοί, αλλά φτάνουν και οι λαϊκισμοί», πρόσθεσε.

Από το ΚΚΕ ο Ν.Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «η έξοδος στις αγορές μαζί με αυτή τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική δεν μπορεί να ανακουφίσει την κατάσταση της ελληνικής οικογένειας».

Ν.Βούτσης: Απέχθεια για την Μέρκελ

Εν τω μεταξύ, προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην αποκλείσει την Αθήνα κατά την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, απηύθυνε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Βούτσης, λέγοντας ότι «υπάρχει απέχθεια και όχι τυχαία της μεγαλύτερης μερίδας της κοινωνίας για την Μέρκελ».

«Σας προειδοποιούμε να μην επιχειρήσετε ξανά να εκκενώσετε την Αθήνα και να την  καταστήσετε κλειστή υγειονομική ζώνη», σημείωσε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό. Και συμπλήρωσε: «Αφήστε όσους θέλουν να επευφημήσουν την κυρία Μέρκελ να το κάνουν ελευθέρως και αφήστε όσους θέλουν να την αποδοκιμάσουν να το κάνουν και εκείνοι ελευθέρως».

Newsroom ΔΟΛ