Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Αχαΐα

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην πώληση ναρκωτικών ουσιών στην Αχαΐα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, τέσσερις άνδρες, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 44 και 23 ετών, ένας 32χρονος Αλβανός και ένας 42χρονος Έλληνας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους περιλαμβάνει τα κατά περίσταση αδικήματα της διακίνησης, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, ενώ για εμπλοκή του στην εγκληματική ομάδα κατηγορείται ακόμη ένας υπήκοος Βουλγαρίας, τα στοιχεία του όποιου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται από τις Αρχές.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά τους, εντόπισαν χθες το απόγευμα, στο Ψαροφάι Πατρών, τον 42χρονο Έλληνα και τον 32χρονο Αλβανό να επιβαίνουν σε δύο σταθμευμένα οχήματα και σε σωματικές έρευνες που τους ενήργησαν βρήκαν και κατέσχεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό πόσο των 500 ευρώ.

Σε ερευνά που ακολούθησε στα οχήματα των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 2.152 γραμμαρίων.

Έπειτα εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών ο 23χρονος Βούλγαρος, ο οποίος οδήγησε τους αστυνομικούς σε δύο αγροτικές περιοχές με πυκνή βλάστηση στο Φαρραί Αχαΐας, όπου μέσα σε αγκαθωτούς θάμνους είχε κρύψει τέσσερις συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 7.498 γραμμαρίων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια του 23χρονου και του 44χρονου Βούλγαρου, στο Χαϊκάλι και στην Περιστέρα Αχαΐας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν άλλες τρεις συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 3.170 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους συνεχίζονται.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ενώ η συνολική ποσότητα κάνναβης που κατασχέθηκε ανέρχεται στα 12.820 γραμμάρια.

Zougla.gr