$100.000 από ομογενή για τον Πύργο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

Με το εντυπωσιακό ποσόν των 100.000 δολαρίων ενίσχυσε ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας, Σπύρος Αλυσανδράτος, την ερανική εκστρατεία για την ολοκλήρωση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου που ανήγειρε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης στο κέντρο της Μελβούρνης.
Το 15ώροφο κτίριο είναι πλέον πραγματικότητα και δεσπόζει στο κέντρο της πόλης και τώρα πλέον απομένει ο εξοπλισμός του.
Μάλιστα, η πρώτη εκδήλωση στο νέο κτίριο θα γίνει την Τρίτη και ο στόχος είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ολοκλήρωσή του.

Σύμφωνα με τον Νίκο Κουκουβιτάκη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της Ερανικής Επιτροπής, στην εκδήλωση της Τρίτης έχουν προσκληθεί περί τα 120 με 130 άτομα και υπάρχει η εκτίμηση ότι θα συγκεντρωθούν έως και 700.000 δολάρια!

«Περίπου εκατό ομογενείς μας έχουν υποσχεθεί από πέντε χιλιάδες δολάρια ο καθένας, ενώ δυο-τρεις θα προσφέρουν έως και 50.000 δολάρια έκαστος» είπε ο κ. Κουκουβιτάκης.

Ένας απ’ αυτούς είναι ο γνωστός επιχειρηματίας, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό, αλλά έκανε γνωστό ότι θα προσφέρει 100.000 δολάρια.
Και, φυσικά, είναι και ο κ. Αλυσανδράτος, που πρόσφερε ήδη 100.000 δολάρια όταν τον επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, με τον κ. Κουκουβιτάκη.

«Δεν χρειάζεται να με πείσετε» είπε ο πετυχημένος ομογενής επιχειρηματίας και πρόσθεσε: «Το έργο αυτό έχει κάνει υπερήφανη όλη την ομογένεια και πρέπει να στηριχθεί από όλους».

Ο κ. Αλυσανδράτος σημείωσε, μάλιστα, ότι είχε «στενούς δεσμούς» με το ιστορικό κτίριο της Κοινότητας που κατεδαφίστηκε για να κτιστεί το πολυώροφο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο.

«Εκεί νοίκιαζα χώρο όταν ξεκίνησα στην Αυστραλία ως φωτογράφος, εκεί νοικιάζαμε για χρόνια χώρο για το ταξιδιωτικό μας γραφείο και εκεί γνώρισα τη γυναίκα μου» είπε.

Σήμερα η εταιρία του κ. Αλυσανδράτου, ο ταξιδιωτικός οργανισμός Consolidated Travel, είναι μέσα στις εκατό κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις του πλανήτη.
Στο σχετικό κατάλογο κατέχει την 46η θέση παγκοσμίως. Και το πιο σημαντικό: Είναι και η πιο επικερδής παγκοσμίως, σύμφωνα με τις ανεξάρτητες, αντικειμενικές μετρήσεις ειδικών οικονομικών οργανισμών.

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο θα κοστίσει γύρω στα 15 εκατομμύρια δολάρια. Η ανέγερσή του επιδοτήθηκε με δυο εκατομμύρια δολάρια από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση και άλλα δυο εκατομμύρια δολάρια από την πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας. Επίσης, συγκεντρώθηκαν γύρω στα $5 εκατ. δολάρια από πώληση ακινήτων της Κοινότητας και άλλο ένα εκατομμύριο δολάρια από δωρεές ομογενών.

«Εκτιμώ ότι θα πάρουμε και ένα δάνειο τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων» λέει ο κ. Κουκουβιτάκης, ο οποίος προσθέτει ότι «η προσπάθεια δεν σταματά εδώ. Θα συνεχίσουμε την ερανική εκστρατεία για να περιοριστεί στο ελάχιστον το ποσό του δανείου. Αν είναι δυνατόν να μην χρωστάμε και καθόλου» μας είπε.

ΠΗΓΗ:Neoskosmos.com