Νίπτει τας χείρας του ο δήμαρχος Ελληνικού για το “Λούνα Πάρκ” του θανάτου

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε ο δήμαρχος Ελληνικού κ. Κορτζίδης στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το τραγικό δυστύχημα στο Λούνα Παρκ που βρισκόταν και λειτουργούσε χωρίς άδεια στον δήμο του. Ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και δήλωσε αναρμόδιος για τα πάντα.

Ο κ. Κορτζίδης προσπάθησε να πει για ποιόν λόγο δεν εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή για να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταλογίζονται και απέδωσε τα όσα έγιναν στο πολυδαίδαλο όπως είπε νομικό πλαίσιο για την λειτουργία τέτοιων επιχειρήσεων και την… απειρία του δήμου.

«Κατηγορήθηκα με τον πιο έντονο τρόπο ότι κρύβομαι από τα ΜΜΕ και δεν βγαίνω να τοποθετηθώ για το θέμα», είπε ο κ. Κορτζίδης και πρόσθεσε: «Επέλεξα αυτή την σταση για δυο λόγους: Ο πρώτος ήταν ότι μέχρι χθες είχαν περάσει μόνο δυο 24ωρα και το παιδί δεν είχε ακόμα ταφεί. Δεν θέλαμε πριν να γίνει η ταφή να βγαίνουμε και να διαπληκτιζόμαστε στα ΜΜΕ.
Ο δεύτερος λόγος είναι οτι δεν θελαμε να βγούμε και να αναφερόμαστε σε ευθύνες δικές μας ή άλλων πριν να έχουμε μια στοιχειώδη έρευνα του προβλήματος».

Ο κ. Κορτζίδης είπε επίσης ότι ήδη διεξάγεται έρευνα από διαφορες αρμοδιες αρχες. «Θέλω να πω οτι υπάρχει ένα πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο για την λειτουργία τέτοιων επιχειρήσεων.»

Και συνέχισε: «Επίσης ως δήμος δεν είχαμε ανάλογη εμπειρία δεν έχουμε εκδώσει μέχρι τώρα τέτοιου είδους άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας. Η επιχείρηση δεν κατάθεσε αίτημα με τα σχετικά δικαιολογητικά για την εκδοση τέτοιας άδειας. Θεωρήσαμε οτι είναι μια προσωρινή λειτουργία 3-4 μηνων και όχι μια μονιμη εγκατάσταση».

Ο κ. Κορτζίδης σε προσωπικό τόνο είπε: «Από την Κυριακή το βράδυ με βασανίζει το ερώτημα αν μπορούσα να ειχα κανει κατι περισσότερο. Προσπαθω με ανιδιοτέλεια να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου».

Ο δήμαρχος Ελληνικού απέδωσε μάλιστα την σφοδρή, όπως είπε επίθεση που δέχεται από ορισμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους που τον χαρακτηρίζουν ως εγκληματία σε συμφέροντα.

Πολύ κακή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι παρά το πένθος και την συντριβή που επικαλείται ο δήμαρχος μέσα στην αίθουσα που δινόταν η συνέντευξη Τύπου υπήρχαν κλακαδόροι που τον χειροκρότησαν όταν μπήκε…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΠΗΓΗ:NewsIt.gr