Ραγκούσης: Ο Τσίπρας απείχε από το ντιμπέιτ για να αποφύγει ερωτήματα

Αθήνα

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή την απουσία του από το τηλεοπτικό ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που φιλοξένησε τη Δευτέρα το Μάαστριχτ.

«Η απόφαση του κ. Τσίπρα να μην συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή τηλεμαχία είναι πράγματι εξαιρετικά αρνητική. Όμως μην αυταπατάστε για τον πραγματικό λόγο αυτής της απόφασής του» αναφέρει ο Γ. Ραγκούσης.

Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι ούτε το βαρύ πρόγραμμα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε τα αγγλικά του, ήταν οι πραγματικοί λόγοι.

Ο πραγματικός λόγος της άρνησης του κ. Τσίπρα είναι ένας και πράγματι πολύ σοβαρός σημειώνει. «Είναι η πλήρης αδυναμία του να σταθεί πολιτικά απέναντι στο ακόλουθο αμείλικτο ερώτημα που με βεβαιότητα θα του ετίθετο: ‘κ. Τσίπρα, η πατρίδα σας για να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία δανείστηκε με προνομιακούς όρους δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που προέρχονται και από την φορολογία φτωχών ευρωπαίων εργαζομένων.

‘ Στην πατρίδα σας, εσείς μεταξύ άλλων, προτείνετε αυτά τα χρήματα να μην επιστραφούν και το χρέος της Ελλάδας να ‘κουρευτεί’ με μονομερή σας απόφαση, κάτι που σημαίνει ότι φτωχοί ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα χάσουν τα χρήματά τους. Ενώπιον αυτών των φτωχών ευρωπαίων εργαζομένων που τώρα σας παρακολουθούν μπορείτε σας παρακαλώ να επαναλάβετε την άποψή σας αυτή; Ή μήπως αλλάξατε γνώμη, κάτι που πρέπει να μάθουν οι έλληνες φτωχοί εργαζόμενοι και άνεργοι που ταυτόχρονα σας παρακολουθούν;’» αναφέρει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αναπτύσσει ταυτόχρονα την ίδια πολιτική στον ελληνικό και στους ευρωπαϊκούς λαούς, διότι δεν μπορεί να εμπαίζει ταυτόχρονα και τους μεν και τους δε. Μόνον χωριστά» συμπεραίνει ο Γ. Ραγκούσης και καταλήγει:

«Εάν σε πανευρωπαϊκή τηλεμαχία ο κ. Τσίπρας απαντούσε σε μία τέτοια ερώτηση υποχρεωτικά είτε θα ‘τελείωνε’ ως έλληνας υποψήφιος πρωθυπουργός είτε θα ‘τελείωνε’ ως υποψήφιος πρόεδρος της συγκεκριμένης αριστεράς για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».