Θερινό Σχολείο στην Καλαμάτα 2014

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2014

Σας παρακαλούμε πολύ να δημοσιεύσετε τις πληροφορίες σχετικά με το Θερινό Σχολείο που οργανώνεται στην Καλαμάτα από την Παμμεσσηνιακή

Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, με τη συνεργασία και άλλων οργανισμών της πατρίδας μας.

Είναι ένα υπέροχο πρόγραμμα για νέους ελληνικής καταγωγής που ξεκίνησε το 2006 και έχει επαινεθεί από όλους τους συμμετέχοντες και φορείς για το πλούσιο και ευχάριστο πρόγραμμά του και τις απίστευτες μαθησιακές εμπειρίες που προσφέρει. Σας Ευχαριστούμε!

Θεόδωρος Τζαλαλής, Πρόεδρος Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά,

905-764-0342 /theotzal@hotmail.com/Kalamatasummerschool2014@gmail.com, Γεωργία Χρέππα, Γενική Γραμματέας, 416-658-9372

Ελληνικό Σχολείο για Νέους Ομογενείς (18-24 ετών) και για Δασκάλους Ελληνικών Δευτέρα 14 Ιουλίου – Παρασκευή 8 Αυγούστου Οργανωτικοί Φορείς: Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΤΕΙ Καλαμάτας, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Μεσσηνιακών Οργανισμών της Διασποράς, της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Μεσσηνία) και Δήμων της

Mεσσηνίας Σχολικό Πρόγραμμα ενός μηνός όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν ελληνική ιστορία, κουλτούρα και πολιτισμό, και παρακολουθούν μαθήματα ελληνικής γλώσσας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε δύο επίπεδα (αρχαρίων και προχωρημένων), εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αρχαία Ολυμπία, στις Μυκήνες, στο Θέατρο της Επιδαύρου (παρακολούθηση αρχαίου δράματος), στην Αρχαία Μεσσήνη, στο Μυστρά, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στον Ταΰγετο και στην ιστορική και γραφική Πύλο.

Απολαύστε τη Μεσσηνία και την όμορφη πόλη της Καλαμάτας! Μάθε, απόλαυσε και γίνε πρεσβευτής του Ελληνισμού!

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 2α Μαΐου 2014 (Θα πρέπει να είσαστε ελληνικής καταγωγής για να κάνετε αίτηση).

Για αιτήσεις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.pan-messinian.com

ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ & ΚΑΝΑΔΑ