Βρετανία: Πώληση ρεκόρ για διαμέρισμα στο Λονδίνο

Νέο ρεκόρ καταγράφηκε στην στεγαστική αγορά του Λονδίνου, με την πώληση νεόδμητου διαμερίσματος έναντι 170 εκατ. ευρώ στο συγκρότημα κατοικιών Οne Hyde Park.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το διαμέρισμα έχει εμβαδόν 1.500 τετραγωνικά μέτρα και ο αγοραστής του φέρεται να είναι από την Ανατολική Ευρώπη.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί πριν από τρία χρόνια, όταν ο Ουκρανός δισεκατομμυριούχος Ρινάτ Αχμέτοφ είχε καταβάλλει 136 εκατ. λίρες για αγορά διαμερίσματος στο One Hyde Park.

H εταιρεία Christian Candy CPC Group δεν επιβεβαίωσε την τιμή, αλλά σημείωσε ότι όταν ολοκληρωθεί η επίπλωση και η εσωτερική διαμόρφωση του διαμερίσματος η αξία του θα ανέλθει στις 160 με 175 εκατ. στερλίνες (194 με 212 εκατ. ευρώ).

Σημειώνεται ότι το συγκρότημα One Hyde Park άρχισε να κατασκευάζεται το 2011 και έχει 13 ορόφους.

Τα χρήματα των Ρώσων ολιγαρχών και των Αράβων έχουν καταστήσει το Λονδίνο μια από τις πιο ακριβές στεγαστικές αγορές στον κόσμο, αυξάνοντας τις ανησυχίες για “υπερθέρμανση”.

“Οι τιμές είναι σε επίπεδα «μπουμ», πιο ακριβές από ότι ήταν ποτέ στην ιστορία» ανέφερε ο Nic Candy της Christian Candy CPC. «Υπάρχει ανησυχία για υπερθέρμανση της αγοράς» πρόσθεσε.

Euro2Day