Επί ενός σχολίου…

<κ.  Μαλασπινα,

Ηταν μια ευκαιρια για αξιολογους Ελληνες ομογενεις και δη Ελληνοαιγυπτιων που κατοικουν στην Ελλαδα να συμμετασχουν στις ευρωεκλογες .

Δυστυχως κανενας ομογενης -εστω και μεμονωμενα δεν υπεβαλε αιτηση υποψηφιοτητας για το ευρωκοινοβουλιο.

Εμεις οι ομογενεις -ειμαστε παντα “Αξιοι της τυχης μας” παντα -χειροκροτητες- και παντα-τυμπανοκρουστες-!!>>

Ο έγκριτος διαχειριστής του ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, κ. Γιώργος Δήμας,  διατυπώνει στο σχόλιό του την απογοήτευσή του γιατί κανένας ομογενής δεν κατέθεσε αίτηση υποψηφιότητας για το Ευρωκοινοβούλιο.

Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι ομογενείς -τόσο από το εξωτερικό, οσο και από την Ελλάδα- προβληματίστηκαν σοβαρά και ερωτοτρόπησαν με την ιδέα να είναι υποψήφιοι για την ευρωβουλή. Κάποιοι εξ αυτών δέχθηκαν, μάλιστα, αλεπάλληλες προσκλήσεις από διάφορα κόμματα, προκειμένου να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές, αλλά και τις Δημοτικές εκλογές.  Τελικά, δεν το αποφάσισαν.

Η άρνησή τους είχε να κάνει, πρώτον με την έλλειψη επαρκών οικονομικών πόρων που θα διασφάλιζαν μία αξιοπρεπή παρουσία και μία καλά οργανωμένη προεκλογική καμπάνια, μεταξύ των ομογενών της Ευρώπης. Και, δεύτερον, επαρκή χρονικά περιθώρια ώστε να κινηθούν στις διάφορες  ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να συλλέξουν ομογνειακές ψήφους, ώστε να διασφαλισθεί η επιτυχημένη παρουσία τους στον πολιτικό στίβο.

Τα κατάλληλα πρόσωπα υπήρξαν. Οι καλές προθέσεις, υπήρξαν. Έλειψαν οι  κατάλληλές (κυρίως οικονομικές) προϋποθέσεις.

Ωστόσο, τα ίδια αυτά πρόσωπα προετοιμάζονται με κάθε σοβαρότητα για τις βουλευτικές εκλογές.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες  πληροφορίες,, να δούμε ακόμη και κόμμα να ιδρύεται από ομογενή(-είς)!

Οι κινήσεις αυτές πρέπει να έχουν τη σοβαρότητα και την περιωπή που αρμόζει στην ομογένεια, αλλά και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η γενέτειρα. Απαιτείται ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομική ανόρθωση της γενέτειρας.

Χρειάζεται γερό επιτελείο συνεργατών ώστε η ανάμειξη των ομογενών να αποβεί εξάπαντως σωτήρια για την Ελλάδα, όπως πολλές φορές έγινε στο παρελθόν.

Καμμία προχειρότητα, κανένας ερασιτεχνισμός δεν συγχωρούνται.

Επομένως, ίσως είναι καλύτερα να αναμένουμε την εκκόλαψη πολιτικών κινήσεων με  εγγυημένη την επιτυχή τους παρουσία στο πολιτικό προσκήνιο, από αυθόρμητες εκδηλώσεις με αβέβαιο πολιτικό μέλλον.

ΡΗΡ.