ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΔΥ.Κ.- ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κυβενητικός ΕκπρόσωποςΝ. Χριστοδουλίδης και ο Έλληνας Πρέσβης Β. παπαϊωάννου στην Κύπρο, ξεναγούνται από τη Τχη (ΥΙ) Παπαδοπούλου Σμαρώ.

Ο Κυβενητικός ΕκπρόσωποςΝ. Χριστοδουλίδης και ο Έλληνας Πρέσβης Β. Παπαϊωάννου στην Κύπρο, ξεναγούνται από τη Τχη (ΥΙ) Παπαδοπούλου Σμαρώ.

> Ρεπορτάζ: Νίκος Σουτόπουλος

> Φωτογραφία-Εικονοληψία: Μπάμπης Τράκας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε ο προστάτης του Πεζικού Άγιος Γεώργιος και στη Μαλούντα της Λευκωσίας, όπου έχει έδρα η Διοίκηση της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.).

Το γενικό πρόσταγμα της εορταστικής εκδήλωσης που ξεκίνησε με τη Θ. Λειτουργία-Δοξολογία στην οποία προΐστατο ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας εκπροσωπώντας την Εκκλησία Κύπρου, είχε ο Σχης (ΠΖ) κ. Γεώργιος Κουρής.

Επίσης παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρέσβης Ελλάδος στην Κύπρο Παπαϊωάννου Βασίλειος, ο εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ Νίκος Ηλιοφώτου, ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου, ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Φάνης Χριστοδούλου, από το Κίνημα Οικολόγων η Φρόσσω Αποστολίδου, από τη Συμμαχία Πολιτών ο Κούλης Νικολάου, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Κώστας Κόρτας, ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου Κώστας Πέτρου, ο Πρόεδρος Αγ. Ιωάννη Μαλούντας Ανδρέας Τσαγγαρίδης, ο Υ/ΓΕΕΦ Αντγος Ανδρέας Παπαπαύλου, ο Επχης ΓΕΕΦ Υπτγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός Αστυνομίας Ανδρέας Κυριάκου, πλήθος κόσμου κ.ά.

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας της ΕΛΔΥΚ και ακολούθησε επίδειξη των αρμάτων μεταφοράς προσωπικού της μηχανοκίνητης αυτής μονάδας, του κέντρου επικοινωνίας και του υπαίθριου υγειονομικού σταθμού Α’ βοηθειών σε καιρό εκστρατείας από τους

Στο Σταθμό Α΄Βοηθειών της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα.

Στο Σταθμό Α΄Βοηθειών της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα.

αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και λοιπό στρατιωτικό προσωπικό της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα.

Η εκδήλωση τελείωσε με την εντυπωσιακή παρουσίαση από το τάγμα επίδειξης της ΕΛΔΥΚ (βλέπε σχετική εικονοληψία),

που χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρισταμένους και στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση.

Οφείλουμε ευχαριστίες για κάθε διευκόλυνση τόσο στο Διοικητή Σχη (ΠΖ) Γεώργιο Κουρή, όσο και στον Τχη (ΠΖ) Γιαλαμά Φίλιππο και στον

Ανθυπασπιστή Λγό (ΠΖ) Καψιμάλη Βασίλειο.

ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΡΙΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Το Άγημα της επίδειξης της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, εντυπωσίασε.

Το Άγημα της επίδειξης της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, εντυπωσίασε.