ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ζικ-Ζακ διαδρομές στον Πειραιά!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ποιος είπε ότι η ευθεία αποτελεί τη συντομότερη οδό; Όχι, πάντως ο Δήμαρχος Πειραιά! Αυτός ανακάλυψε την μαγεία του λαβύρινθου στην οδήγηση!  Όπως κάθε λαβύρινθος, έτσι και τούτος έχει τον Μινώταυρό του!

Ας πιάσουμε το γαϊτανάκι απ’΄  την αρχή. Βρίσκεσαι στην Μπουμπουλίνας, στο ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη και θέλεις να πας στην πλατεία Φρεαττύδας. Από πού θα πας; Οι παλαιότεροι θα έλεγαν: Μα, είναι απλό. Θα πάρεις δεξιά ευθεία την παραλιακή (Ακτή Μουτσοπούλου) και «τσούπ» θα βρεθείς στην πλατεία Φρεαττύδας!

Αμ, δε…  Μετά το …πείραμα της μονοδρόμησης, έχεις τρεις εναλλακτικές λύσεις:

Σήμερα η πρώτη, αύριο η άλλες:

Ανεβαίνεις την Μπουμπουλίνας και στην  Υψηλάντου στρίβεις αριστερά. Δηλαδή, προσπαθείς να στρίψεις. Διότι κάτι στενός ο δρόμος, κάτι τα αριστερά και δεξιά παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μάλλον χρειάζεσαι πολλή τύχη για να πετύχεις να μην πέσεις πάνω τους.  Ας πούμε, λοιπόν, ότι κατάφερες να στρίψεις. Κλείνεις τα μάτια στοιχηματίζοντας με τον εαυτό σου αν θα αποφύγεις όλους τους …καθρέπτες των παρκαρισμένων και στις δύο πλευρές του δρόμου αυτοκινήτων, μέχρι να φθάσεις στην Β Μεραρχίας!

Εκεί, διαπιστώνεις ότι η Υψηλάντου δεν συνεχίζει απέναντι! Τι κάνεις; Σκέφτεσαι να πας δεξιά Β. Μεραρχίας, να συναντήσεις την Πραξιτέλους που τη διασχίζει και να συνεχίσεις προς Φρεαττύδα, όπως έκανες κάποτε. Πρίτς!  Η Β Μεραρχίας δεν πάει πλέον δεξιά! Έγινε μονόδρομος με κατεύθυνση από το λιμάνι προς το Πασαλιμάνι. Τι κάνεις;

Κοντοστέκεσαι. Ώσπου να σκεφθείς, καταφθάνει πίσω σου ο βιαστικός και αρχίζει να κορνάρει! Μόνη διέξοδος να στρίψεις αριστερά, να κατεβείς πάλι μέχρι τη Γρ. Λαμπράκη, να ξαναπιάσεις την Μπουμπουλίνας από την αρχή, και να στρίψεις πάλι αριστερά, πιο πάνω, τώρα, στην Πραξιτέλους! Γύρω-γύρω όλοι!

Τώρα μάλιστα, πας για να διασχίσεις, επιτέλους, την κορυφογραμμή της Β Μεραρχίας!  Όμως, μεταξύ Σκουζέ και  Β Μεραρχίας, χάσκει μια λακκούβα. Πέφτεις μέσα διότι αν το «καρφώσεις», κατά 90% θα πέσει πάνω σου ο  ερχόμενος πίσω σου, διότι που να φανταστεί ο δόλιος ότι «κάποιο λάκκο έχει η φάβα»..!

Με τα πολλά, αν δεν αλλάξεις ρότα προς το πλησιέστερο Συνεργείο αυτοκινήτων, φτάνεις μέχρι τη Φιλελλήνων. Εκεί ο δρόμος κόβεται από το αρχαιολογικό Μουσείο! Στρίβεις αριστερά και (αφού πλέον η παραλία δεν πάει δεξιά) κάνεις αμέσως δεξιά πιο μπροστά, στην Νεωσοίκων. Όχι για πολύ. Για ένα οικοδομικό τετράγωνο! Μετά στρίβεις αριστερά στην Χαριλάου Τρικούπη και μπαίνεις στον τεχνητό παράδρομο που έχει δημιουργηθεί  προς μεγάλη χαρά των ΙΧδων που πλέον παρκάρουν ανεξέλεγκτα και στις δύο πλευρές του δρόμου…

Φθάνεις στη Ζαννή και στρίβεις δεξιά προς το Τζάνειο! Μετά στρίβεις αριστερά στην Φρεαττύδας και ω! του Μεγάλου Ευχελαίου, φθάνεις στην πλατεία Φρεαττύδας και (αν δεν ξέρεις την περιοχή) κατάπληκτος βλέπεις ότι εφάπτεται με την Ακτή Μουτσοπούλου!

Ζαλιστήκατε; Εγώ να δείτε! Που οδηγώ και το αυτοκίνητο!  Θα συνεχίσουμε αύριο με τις άλλες δύο εναλλακτικές λύσεις για την ίδια διαδρομή…