67 κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι από το πολιορκημένο αρχηγείο της Οδησσού

 Εξηντα-επτά άτομα τα οποία κρατούνταν στο αρχηγείο της Αστυνομίας της Οδησσού για τα πολύνεκρα επεισόδια της Παρασκευής απελευθέρωσαν οι αστυνομικοί, αφότου 2.000 φιλορώσοι διαδηλωτές πολιόρκησαν το κτήριο και απαίτησαν την ελευθερία των συντρόφων τους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Στην ανακοίνωση δεν αποσαφηνίζεται αν άλλα άτομα παραμένουν υπό κράτηση.

Οι αστυνομικοί, που είχαν ταμπουρωθεί στο εσωτερικό του κτηρίου, απελευθέρωσαν έναν-έναν τους συλληφθέντες, τους οποίους το πλήθος χαιρέτισε ως «ήρωες», όπως μεταδίδουν Reuters και Γαλλικό Πρακτορείο.

«Μπράβο!» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν πως η ουκρανική Αστυνομία κρατούσε περίπου 120 υπόπτους για τα επεισόδια, που στοίχισαν τη ζωή σε 42 ανθρώπους.

Τα περισσότερα θύματα των ταραχών ήταν ρωσόφιλοι αυτονομιστές, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε φωτιά στην έδρα των συνδικάτων της πόλης, όπου είχαν αμπαρωθεί.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε εν μέσω οδομαχιών μεταξύ αυτονομιστών και φιλοκυβερνητικών, δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί.

Η επίθεση στο αρχηγείο της Αστυνομίας έγινε ενώ στην πόλη βρίσκεται ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενικούκ.

Ο κ. Γιατσενιούκ επέρριψε ευθύνες στην Αστυνομία για την αδυναμία της να αποτρέψει την τραγική κατάληξη των επεισοδίων, ωστόσο, τόνισε παράλληλα πως οι αυτονομιστές «προκάλεσαν» τις ταραχές, αφήνοντας υπονοούμενα για ρωσικό δάχτυλο την όλη υπόθεση.

Κατήγγειλε μάλιστα μία «καλά προετοιμασμένη και οργανωμένη ενέργεια κατά του λαού, εναντίον της Ουκρανίας και εναντίον της Οδησσού».

Πηγή: skai.gr