Τσίπρας σε Huffington Post: Από τη μέρα που θα ορκιστούμε κυβέρνηση δεν θα ισχύει τίποτα από το νέο Μνημόνιο

Για την πολιτική που θα ακολουθήσει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση μίλησε στην ιταλική έκδοση της Huffington Post ο Αλέξης Τσίπρας, ανεβάζοντας ξανά τον πήχη των προσδοκιών σε σχέση με συνέτευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε ελληνικό μέσο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση ξεκαθάρισε ότι πρώτη πράξη της κυβέρνησης «θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου -φανερών και κρυφών».

Ανεβάζοντας για άλλη μία φορά τον πήχη των προεκλογικών προσδοκιών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε με απόλυτη σαφήνεια ότι: « Από τη μέρα που θα ορκιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν ισχύει τίποτα απ’ όλα όσα έχουν σχέση με τη λιτότητα και περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2015-2018».

«Δεν ισχύουν οι νέες περικοπές στις συντάξεις -κύριες και επικουρικές- οι νέες περικοπές στους μισθούς, η μονιμοποίηση των χαρατσιών, οι απολύσεις 11.000 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το Φεβρουάριο του 2015, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η επαναφορά του εργοδοτικού λοκ-άουτ» είπε, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους με ορίζοντα την επικείμενη ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη Βουλή.

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές «Οι ευρωεκλογές θα μας αναδείξουν πρώτο κόμμα. Θα επιβεβαιώσουν, δηλαδή, τη δυσαρμονία ανάμεσα στη θέληση του λαού και τις επιλογές της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι η συνέχιση της λιτότητας, με οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα, θα περιφρονεί τη θέληση του λαού. Θα παραβιάζει ευθέως την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας».

Πηγή:iefimerida.gr