Εκκενώθηκε το ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη -Καλά στην υγεία τους όλοι οι Ομογενείς

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο γενικός πρόξενος Δημήτρης Παπανδρέου για τους συμπατριώτες μας που ζουν στη Μαριούπολη, την πόλη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας που τις τελευταίες ώρες έχει παραδοθεί στο χάος.

Μιλώντας  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA τόνισε ότι οι χιλιάδες Έλληνες της πόλης δεν έχουν δεχθεί επίθεση και δεν κινδυνεύουν. Για προληπτικούς λόγους ωστόσο πρόσθεσε, εκκενώθηκε -κατόπιν συνεννόησης  με τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο- το προξενείο.

Το κτίριο του ελληνικού προξενείου, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το αρχηγείο της αστυνομίας που αποτέλεσε το επίκεντρο των συγκρούσεων.

.

«Είμαστε ασφαλείς, αλλά αυτό δεν μας καθησυχάζει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, εκφράζοντας ανησυχία για τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων. Η Μαριούπολη είναι η δέκατη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας με πληθυσμό 500 χιλιάδων κατοίκων  και λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, δίπλα στην Μαύρη Θάλασσα. Στην πόλη υπολογίζεται ότι ζουν σήμερα 150 χιλιάδες Έλληνες, ενώ σε ολόκληρη την περιφέρεια υπάρχουν 49 ελληνικά χωριά.

Πηγή:iefimerida.gr