Μετά τις ευρωεκλογές η αλλαγή κριτηρίων για το κοινωνικό μέρισμα

Αθήνα
Τέλος Μαΐου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την επέκταση του αριθμού των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος.

Σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και τους Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα με αντικείμενο την πορεία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος».

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συνεχίζεται.

Σε 206.000 νοικοκυριά έχει ήδη καταβληθεί «κοινωνικό μέρισμα». Συνολικά 67.500 νέες αιτήσεις, από αυτές που υποβλήθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, έχουν γίνει ήδη δεκτές.

Επιπλέον, 60.000 αιτήσεις που είχαν γίνει αποδεκτές μέχρι τέλος Απριλίου, αλλά δεν καταβλήθηκε το ποσό για λόγους ελέγχου αυτών, αξιολογούνται.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η διαδικασία υποβολής και έγκρισης αιτήσεων, θα αξιολογηθούν τα κριτήρια χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος» τέλος Μαΐου.

«Όλο το ποσό, μέχρι τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, θα αποδοθεί στην κοινωνία» ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι.

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτα ψηφοθηρικά παιχνίδια

Η κυβέρνηση παίζει απαράδεκτα ψηφοθηρικά παιχνίδια με το κοινωνικό μέρισμα, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα εξαθλίωσε τα λαϊκά νοικοκυριά, τώρα μέσα στην προεκλογική περίοδο μοιράζει σ’ ένα μέρος από αυτά –σε πολύ λιγότερους απ’ όσους είχε προαναγγείλει- το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα, δηλαδή ‘ψίχουλα’, τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν με το μέγεθος της μνημονιακής λεηλασίας των τελευταίων χρόνων» σχολιάζει ο υπεύθυνος για τα Εργασιακά στον ΣΥΡΙΖΑ, Δημ.Στρατούλης.

«Με την σημερινή κυβερνητική σύσκεψη για το κοινωνικό μέρισμα αποδείχθηκε για άλλη μία φορά ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η αναβίωση των πελατειακών μηχανισμών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η υπόσχεση της κυβέρνησης ότι δήθεν θα επανεξετάσει και θα διευρύνει μετά, όμως, τις εκλογές τα κριτήρια, βάσει των οποίων γίνεται η επιλογή ή ο αποκλεισμός των δικαιούχων αποτελεί απαράδεκτο ψηφοθηρικό παιχνίδι και εμπαιγμό του λαού.»

» Η κυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου, όσα ψηφοθηρικά κόλπα κι αν κάνει, δεν θα μπορέσει να αποφύγει την συντριπτική πολιτική εκλογική καταδίκη της στην τριπλή κάλπη και κυρίως στις ευρωεκλογές από τον λαό, που με την ψήφο του θ’ ανοίξει το δρόμο στην ανατροπή, στην θετική διέξοδο και στην ελπίδα» καταλήγει ο κ. Στρατούλης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ