Πετροπόλεμος και δακρυγόνα στη Σομά – Σοβαρά επεισόδια χιλιάδων διαδηλωτών με την τουρκική αστυνομία – Τουλάχιστον 5 τραυματίες

Δέκα χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Σόμα, διαμαρτυρόμενοι για τον τραγικό θάνατο που βρήκαν 300 εργαζόμενοι σε ανθρακωρυχείο, ύστερα από έκρηξη. 

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι δυο αστυνομικοί, την ώρα που οι σοβαρές συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι Τούρκοι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, αντλίες νερού και πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν το πλήθος που… απάντησε με πετροπόλεμο.

Οι περίπου 10.000 διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την καλούσαν να παραιτηθεί. “Σόμα, μην κοιμάσαι, μην ξεχνάς τους ανθρακωρύχους”, ήταν το σύνθημα που επικρατούσε στη συγκέντρωση. “Κανένα κάρβουνο δεν θα ζεστάνει τα παιδιά εκείνων που πέθαναν στο ορυχείο” έγραφε ένα χειρόγραφο πλακάτ που ξεχώριζε ανάμεσα στο πλήθος.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός των νεκρών κάνει λόγο για 300, ενώ 363 απεγκλωβίστηκαν, 122 είναι τραυματίες και 18 αγνοούνται.

ΠΗΓΗ:NewsIt.gr