Σόιμπλε: «Ελληνας πολιτικός μου ζήτησε να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ»

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί αρκετά προέβη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το μπαράζ δημοσιευμάτων των Financial Times για το τι έγινε πριν και μετά τις Κάννες.

Οπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Μega, ο κ. Σόιμπλε είπε πως πριν από το δημοψήφισμα που πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου: «Μου είπε τότε ένας Έλληνας πολιτικός, για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφιβάλλω, ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ» και πρόσθεσε: «Το ίδιο έγινε και με Ιταλούς πολιτικούς».

Πάντως ο Γερμανός πολιτικός δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητα του εν λόγω Ελληνα πολιτικού. Αντιθέτως εξήγησε πως: «Υπήρχε σχέδιο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και από Έλληνες πολιτικούς. Πιστεύετε ότι η Γερμανία δεν θα είχε εναλλακτικό σχέδιο; Και σχέδιο Α είχαμε και Β και Γ και Δ», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε.

Μιλώντας την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, απέδωσε την ελληνική κρίση στις επιλογές της ελληνικής ελίτ. «Είχαμε πει πολλές φορές ότι οι Έλληνες υποφέρουν εξαιτίας παραλείψεων δεκαετιών της ελληνικής ελίτ».

Στην παρούσα φάση, πάντως, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως η Ελλάδα βαδίζει σε καλό δρόμο, ενώ αποκάλυψε πως στις 11 Ιουνίου θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο Βερολίνο.

Πηγή: Σόιμπλε: «Ελληνας πολιτικός μου ζήτησε να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ» | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/156017#ixzz32S5RGZSZ