Από τον Κορυδαλλό στη Bουλή σήμερα Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να φτάσουν σήμερα στη Βουλή τρεις ακόμα προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να λάβουν μέρος στη συζήτηση και την ψηφοφορία στην Ολομέλεια επί της άρσης ασυλίας τους.Ο λόγος για τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, τον «υπαρχηγό» του Χρήστο Παππά και τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, που προγραμματίζεται να περάσουν το κατώφλι του Κοινοβουλίου, μετά από εννέα μήνες από την προφυλάκισή τους, στις εντεκάμιση σήμερα το πρωί.Η συζήτηση επί της άρσης ασυλίας τους για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής για τους Ν. Μιχαλολιάκο και Γ. Λαγό και της παραβίασης του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων για τον Χρ. Παππά, αναμένεται να ξεκινήσει μισή ώρα αργότερα, στις 12 το μεσημέρι. Για λόγους ασφαλείας, πάντως, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ώρα αναχώρησής τους από τις φυλακές Κορυδαλλού.Με παράλληλη συγκέντρωση των χρυσαυγιτών στο Σύνταγμα να βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού έχει προαναγγελθεί για τις οκτώμιση το πρωί, τα μέτρα ασφαλείας κατά την άφιξή τους στον χώρο του Κοινοβουλίου αναμένονται δρακόντεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι βουλευτές θα φτάσουν σιδεροδέσμιοι με ειδικά οχήματα της Αστυνομίας, όπως ακριβώς συνέβη προεκλογικά, με τους έτερους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή και Ευστάθιο Μπούκουρα (που έχει πάντως διαγραφεί από την εν λόγω ΚΟ).

Οι τρεις τους θα μετακινηθούν συνοδεία ανδρών της Αστυνομίας στους χώρους της Βουλής και μόνο στην αίθουσα της Ολομέλειας θα μπουν μόνοι και χωρίς χειροπέδες. Υπενθυμίζεται, ότι στην περίπτωση Γερμενή – Μπούκουρα, είχε απαγορευθεί εκτάκτως και η είσοδος σε πολίτες στο κτίριο της Βουλής για κάποιες ώρες από το πρωί ως το μεσημέρι της ημέρας που συζητείτο η άρση ασυλίας τους.

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από Αστυνομία και Φρουρά της Βουλής αντίστοιχα, πάντως, δεν μετριάζουν τους φόβους για επιχείρηση εκ μέρους της Χρυσής Αυγής η όλη διαδικασία να μετατραπεί σε σόου. Ενδεικτική του τι μέλλει να ακολουθήσει σήμερα, ήταν η συμπεριφορά τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν χθες στο Εφετείο για να πάρουν προθεσμία από τις εφέτες ανακρίτριες να απολογηθούν, όπου με δηλώσεις τους έκαναν λόγο για «νίκη» του κόμματός τους στις εκλογές και «απάντηση» των πολιτών στις «παράνομες» διώξεις τους, αξιώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ την αποφυλάκιση των συναδέλφων τους, πρωτίστως δε, του επικεφαλής του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο λόγος για τους Αρτέμη Ματθαιόπουλο (που έφτασε στα γραφεία των ανακριτριών συνοδευόμενος από την σύζυγο και την κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια και Ουρανία Μιχαλολιάκου), Νίκο Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο και Κώστα Μπαρμπαρούση.

Στο Εφετείο, χθες, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και ο Γιώργος Γερμενής, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, ενώ για …συμπαράσταση βρέθηκαν στον χώρο και άλλοι βουλευτές της ΧΑ, μεταξύ των οποίων ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Πηγή: real.gr

ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στην πλατεία Συντάγματος μέλη της Χρυσής Αυγής.590_92e3c9cdc2bf65f6962a5ada4bf675d8

Περίπου 150 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Αμαλίας.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τη σημερινή ομιλία στη Βουλή των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, για την άρση ή μη της ασυλίας τους, ζητούν την αποφυλάκισή τους.