ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Γκρίνιες…

Γράφει Ο Χρήστος Μαλασπίνας

Αυτό κι αν δεν είναι «κουσούρι» των Ελλήνων! Γκρινιάζουμε για όλα! Είμαστε στα καλά μας; Γκρινιάζουμε για την λιτότητα κι αυτό το καταλαβαίνω. Να γκρινιάζουμε, όμως, γιατί η Καλομοίρα έψαλλε τον εθνικό μας Ύμνο πριν το ματς με την Νιγηρία στις ΗΠΑ, αυτό δεν το καταλαβαίνω!

Βέβαια η «εκτέλεση» έμοιαζε λίγο από Αλίκη Βουγιουκλάκη  και από Βούλα Πατουλίδου, μέρες ΄92 στη Βαρκελώνη! Και «για την Ελλάδα» αναφώνησε και «δάκρυ» τσούλησε από το μάτι, αλλά εκείνο το αμίμητο «ρε γαμώτο» δεν το αποτόλμησε! Και κάποιοι γκρίνιαζαν! Ίσως γιατί σήμερα ταίριαζε περισσότερο από κάθε άλλη φορά με τις περιστάσεις…

Αλλά όπως και να το πεις, το «απ΄ τα κόκκαλα βγαλμένη» σκορπάει ανατριχίλες…

Πόσο μάλλον που από τη συνεχή λιτότητα έχουμε όλοι απομείνει… ένα μάτσο κόκκαλα!

«Κόκκαλο» απέμειναν και στην Κουμουνδούρου που από το «25 ψηφίζουμε 26 φεύγουν» τώρα γκρινιάζουν και αυτοί γιατί τα κουκιά τους βγήκαν …λειψά! Φτάνουν δεν φτάνουν για το θρυλούμενο «άνοιγμα» στην στοιχειωμένη κέντρο-αριστερά»!

Από την εποχή του συγχωρεμένου Ιωάννη Ζίγδη μέχρι τα σήμερα, ψάχνουν όλοι για το «κέντρο» και κέντρο δεν βρίσκουν! Ούτε «αριστερά», ούτε «δεξιά»! Και γκρινιάζουν! Γιατί καλέ;

Δήλωσε χούλιγκαν να ξέρεις τι είσαι, με ποιους πας και ποιους αφήνεις…

Άμα δηλώνεις «κέντρο» δεν είσαι ούτε από δω, ούτε από εκεί. Είσαι με κανέναν! Και γκρινιάζεις μετά. Γιατί; Δεν ήξερες, δε ρώταγες;

Α, ναι, γκρινιάζουμε και με τον ανασχηματισμό! Που ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε! Κοίτα να δεις φίλε μου, που όλοι σχεδόν οι Έλληνες δημοσιογράφοι βρίσκονται «μέσα» στο μυαλό του Πρωθυπουργού!.. Αφού, για να ξέρετε, είναι φορές που σκέφτεται κάτι ο πρωθυπουργός (ναι! και οι πρωθυπουργοί σκέφτονται!) και πριν προλάβει ν΄ανοίξει το στόμα του να το πει, το διαβάζει στις …εφημερίδες!

Μη σου πω και πως κάποιοι δημοσιογράφοι “αποφασίζουν” γι΄αυτόν χωρίς αυτόν!.. Για να προλάβουν τις Κυριακάτικες εκδόσεις!!!

Όλοι έχουν «ονόματα» όσων μπαίνουν και ποιων βγαίνουν! Ε, λοιπόν, ή ο Σαμαράς είναι μαρτυριάρης ή έχει δίπλα του αόρατες θολές «πηγές».

Και οι «θολές πηγές» έχουν τους δικούς τους αόρατους “παραπόταμους”!

Από «πηγή» σε «πηγή» και από “παραπόταμο” σε “παραπόταμο”, έχει γεμίσει η «εφημεριδο-θάλασσα» αφρισμένη μπουρδολογία!

Χάθηκε ο κόσμος να έχω και γω μια τόσηδούλα “πηγή”; Θα πείτε, και γω γκρίνια;

Άντε ας γίνει κι αυτός ο ανασχηματισμός να πάψει η γκρίνια! Σάματις ο πρώτος ή ο τελευταίος θα είναι; Και καλά, μέχρι τώρα επιλέγει κάποιους από τους 150 τόσους βουλευτές της συμπολίτευσης και κάνει υπουργούς ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Σκέφτεστε όταν καταργηθεί αυτό, το βάσανο του κάθε πρωθυπουργού να έχει να επιλέγει από …ενάμιση εκατομμύριο, περίπου, ψηφοφόρους του για να κάνει υπουργούς; Άλλη γκρίνια τότε!

Πάντως, αφού τόσοι πολλοί δημοσιογράφοι, τόσο καλά είναι ενημερωμένοι για τον ανασχηματισμό, δεν τους ρωτάει ο Πρωθυπουργός να του πουν τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης να πάψουμε και μείς να γκρινιάζουμε; Και κυρίως, να μην περιμένουμε…