Ήρθη η ασυλία των βουλευτών της Χ. Α., Μιχαλολιάκου, Λαγού και Παππά

Επί 224 ψηφισάντων, 223 ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλεςυτών της Χρυσής Αυγής ενώ 1 βουλευτής ψήφισε “παρών”. Έτσι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές κ.κ. Χρήστος Παππά και Γιάννης Λαγός είανι από σήμερα στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, όπου μεταφέρθηκαν και παραβρέθηκαν στην διαδικασία της ψηφοφορίας, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, μιλοώντας επετέθηκε κατά πάντων, με ουρλιαχτά και φωνές σε ένα παραλήρημα μίσους. Αυτή ήταν η εικόνα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατά την ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του ίδιου και των επίσης προφυλακισμένων βουλευτών του κόμματός του, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.

“Οδηγήσατε με χειροπέδες τον αρχηγό του τρίτου κόμματος” είπε στην αρχή της ομιλίας του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, που την ώρα που έμπαινε στην αίθουσα της Ολομέλειας ούρλιαζε “μη μ’ αγγίζετε, είμαι αρχηγός κόμματος”. Στη Βουλή, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής μπήκε χωρίς να φορά χειροπέδες στα χέρια του.

Ευχαρίστησε τις 536.000 χιλιάδες των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής που “σήκωσαν το ανάστημά τους στη χούντα του Σαμαρά και του Βενιζέλου” και μίλησε για σόου, αναφερόμενος στη σύλληψη του ίδιου και των αρχηγικών μελών της Χρυσής Αυγής τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μιλώντας για στημένο παιχνίδι και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη ο Ν. Μιχαλολιάκος επιτέθηκε στους πάντες με τη φράση “ντροπή σας ψευτοδημοκράτες” και προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών. Τότε, δεν δίστασε να πει απευθυνόμενος στο προεδρείο “σκάσε ρε”.

Χαρακτήρισε κουρελόχαρτο το κατηγορητήριο εναντίον του και αναφέρθηκε ακόμη και στην δολοφονία Τεμπονέρα λέγοντας πως τότε δεν διώχθηκε κανείς από τη ΝΔ.

“Η Χρυσή Αυγή είναι θύμα πολιτικής σκευωρίας”, είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής αναφέροντας πως δεν βρέθηκαν όπλα, ούτε άλλα στοιχεία σε βάρος των μελών.
“Που είναι το μαύρο χρήμα, που είναι τα οπλοστάσια;” αναρωτήθηκε ο Ν. Μιχαλολιάκος και αναφερόμενος στο διαβόητο βίντεο Μπαλτάκου είπε πως είχε πει όσα ανέφερε στον Ηλία Κασιδιάρη και στον ίδιο.

“Δεν είναι όμως μόνο ο Μπαλτάκος, μέσα στο κινητό που μου κατάσχεσε η αντιτρομοκρατική υπήρχε και ένα όνομα Γεώργιος Μουρούτης” είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε πως εκείνος και δύο υπουργοί της ΝΔ θέλησαν να προσεταιρισθούν.

Κατηγόρησε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ότι δολοφόνησαν έναν άνθρωπο και δεν διώχθηκαν”, αναφερόμενος στην υπόθεση Τεμπονέρα και στη συνέχεια μίλησε για ένα άλλο περιστατικό.

“Κι έρχομαι τώρα, σε ένα άλλο περιστατικό, που έχει και σχέση με τον ανασχηματισμό. 1985: Μέλος της ΕΠΕΝ δολοφονεί έξω από τη Σπάρτη έναν συγχωριανό του. Καταδικάστηκε και τελείωσε την ποινή του και τώρα είναι ελεύθερος. Δεν θέλω να πω το όνομα του, αλλά θέλω να πω το όνομα αυτού που ήταν επικεφαλής της ΕΠΕΝ τότε και είναι ο κοινοβουλευτικός σας εκπρόσωπος, ο Μάκης ο Βορίδης”, είπε.

“Είπατε ότι οι εκλογές αυτές θα ήταν δημοψήφισμα. Ε λοιπόν οι εκλογές έγιναν και πήρατε 35%. Ε φύγετε, είστε επικίνδυνοι. Και απορώ με την αριθμητική του καραγκιόζη. Συγκρίνετε το ποσοστό σας με τα ποσοστά των άλλων κομμάτων, που είναι εναντίον σας. Είστε μία θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας που πρέπει να πέσει”, είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Είναι τίτλος τιμής για τον ίδιο οι χειροπέδες, είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής λέγοντας πως είναι υπερήφανος που υπερασπίζεται την ιδεολογία του. “Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης”, πρόσθεσε.

Λαγός: Στημένο παιχνίδι

Άνδρο της ψευτοδημοκρατίας χαρακτήρισε τη Βουλή ο Γιάννης Λαγός, που πήρε το λόγο αμέσως μετά τον αρχηγό του.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής υπογραμμίζοντας σε έντονο ύφος ότι δεν λυγίζει λόγω της φυλάκισης, μίλησε για δήθεν στοιχεία σε βάρος των μελών της Χρυσής Αυγής και για στημένο παιχνίδι.

Διέλυσε το σπίτι μου η αντιτρομοκρατική, διέλυσαν ως και ένα κηπάκι, είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Λαγός, αλλά δεν βρέθηκε τίποτε σε βάρος μου.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ευχαρίστησε τη σύντροφό του και τη μητέρα του.