Ληστεία – μυστήριο στο μουσείο με τα όπλα του εφοπλιστή Α. Πάλλη

Όλα έγιναν χθες τη νύχτα μεταξύ 22:30 και 23:00. Ο φύλακας του μουσείου αιφνιδιάστηκε πλήρως. Είδε ξαφνικά τέσσερα άτομα να τον απειλούν με όπλα.
Οι δράστες τoν ακινητοποίησαν και τον έδεσαν.
Αμέσως άρχισαν να ερευνούν στο χώρο και τελικά “άνοιξαν” δύο κοντέινερ από τα οποία άρπαξαν διάφορα αντικείμενα.
Ο ακινητοποιημένος φύλακας ούτε είδε τι πήραν, ούτε όμως γνώριζε και το περιεχόμενο των κοντέινερ.
Ο άτυχος άνδρας κατάφερε να λυθεί τις πρώτες πρωινές ώρες και τότε ειδοποίησε την αστυνομία που έφτασε στο σημείο πολύ μετά από την αποχώρηση των ληστών.

Ναζιστικά σύμβολα, στολές και λάβαρα είχαν βρεθεί στο σπίτι του Α. Πάλλη κατά τις έρευνες της αστυνομίας
Ναζιστικά σύμβολα, στολές και λάβαρα είχαν βρεθεί στο σπίτι του Α. Πάλλη κατά τις έρευνες της αστυνομίας

Η ληστεία δημιουργεί σειρά ερωτημάτων για τα κίνητρα.
Ο φύλακας είπε στους αστυνομικούς ότι απ’ όσα άκουσε βγάζει το συμπέρασμα πως οι δράστες ήταν αλλοδαποί, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής.
Κανείς όμως δεν γνωρίζει τι πήραν ή γιατί επέλεξαν απ’ όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται στον χώρο να αρπάξουν εκείνα που βρίσκονταν στα δύο συγκεκριμένα κοντέινερ.
Το πρώτο συμπέρασμα των αστυνομικών είναι ότι πρόκειται για απλή ληστεία, ωστόσο δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο.

Οι χώροι του μουσείου είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά από την Αντιτρομοκρατική στα πλαίσια των ερευνών για το διαβόητο οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής, οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει δεκάδες όπλα, μουσειακού χαρακτήρα ωστόσο, ενώ ανάλογες έρευνες είχαν γίνει και στην πολυτελή βίλα του επιχειρηματία όπου είχαν εντοπιστεί κρύπτες με όπλα.
Οι αστυνομικοί τόσο από το σπίτι του εφοπλιστή, όσο και από το μουσείο όπου σε μια έκταση 4.000 στεμμάτων υπήρχαν 25 κοντέινερ κατέσχεσαν εκατοντάδες όπλα.
Ο εφοπλιστής αρχικά διέφευγε τη σύλληψη ωστόσο αρκετές ημέρες μετά παραδόθηκε στην αστυνομία. Αφέθηκε ελεύθερος από τη δικαιοσύνη για την υπόθεση των όπλων ωστόσο κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση της FB Bank.