Σε εξέλιξη συνάντηση Στουρνάρα – Θεοχάρη ο οποίος φέρεται να τελεί υπό παραίτηση

Μπορεί ο ανασχηματισμός να πάει για μετά την… επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος φαίνεται όμως ότι οι επικοινωνιακές αλλαγές ξεκινούν νωρίτερα.

Στο πλαίσιο του λίφτινγκ ειδικά στον τομέα της Οικονομίας και της φορολογίας που αποτελεί και το επικοινωνιακό “Βατερλό” της κυβέρνησης οι πληροφορίες θέλουν τις αλλαγές να ξεκινούν από σήμερα, όχι σε επίπεδο υπουργού, όπου φαίνεται ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση, αλλά στο επίπεδο του Γ.Γ. Εσόδων που έχει γίνει το κόκκινο πανί για υπουργούς και πολίτες.

Ο Χ. Θεοχάρης σύμφωνα με πληροφορίες βαίνει προς αντικατάσταση και μάλιστα κατά πολλούς εντός της ημέρας.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο οποίος σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, είναι εκείνος που ζήτησε ήδη από χθες από τον Γ.Γ. Εσόδων να διευκολύνει την κατάσταση ζητώντας την παραίτησή του. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Θεοχάρης επιφυλάχθηκε να απαντήσει σήμερα.

Η θητεία του κ. Θεοχάρη είναι πενταετής και έτσι μόνο μέσω παραίτησης μπορεί να απομακρυνθεί από τη θέση του.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει θα πρέπει να συνδυάζει πολλά …
προσόντα. να έχει απήχηση στην κοινωνία, πρέπει ταυτόχρονα να έχει τη στήριξη της Βουλής, να έχει όλα τα προσόντα αξιοπιστίας έναντι των τροϊκανών και ταυτόχρονα να … κάνει για τη δουλειά.

Όλα δείχνουν πάντως ότι η επιλογή θα είναι πρωτίστως πολιτική και θα εντάσσεται στο γενικότερο ανασχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής.