Τούρκος παραπληγικός ο φερόμενος ως εγκέφαλος των “βαρώνων της Φιλοθέης”

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι 11 συλληφθέντες για την υπόθεση του ενός τόνου ηρωίνης που βρέθηκε σε Κορωπί και Φιλοθέη Αττικής, που συγκλονίζει το Πανελλήνιο, αφού σε αυτήν φέρεται να εμπλέκεται εφοπλιστής, όπως και ο 15χρονος γιος του.

Οι συλληφθέντες θα απολογηθούν σε ομάδες Τρίτη και Τετάρτη και έως τότε θα κρατούνται στο Λιμεναρχείο Πειραιά, όπου επέστρεψαν έπειτα από την εμφάνισή τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Εκεί μεταφέρθηκαν υπόδρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Βγήκαν από το βαν της Αστυνομίας, καλύπτοντας τα πρόσωπά τους  με τις μπλούζες τους. Ένας εκ των συλληφθέντων μπήκε στο κτίριο με αναπηρικό αμαξίδιο.

Τελευταίοι από το όχημα κατέβηκαν η μητέρα με τον 15χρονο γιο της που μάλιστα τον κρατούσε από το χέρι.

Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας, ο οποίος είναι Τούρκος παραπληγικός και κινείται με ηλεκτρικό αμαξίδιο, διέμενε μόνιμα στην Ελλάδα και διήγαγε πολυτελή βίο σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Βουλιαγμένη.

Ο άνθρωπος αυτός φέρεται από την έρευνα ως ο “εγκέφαλος” του κυκλώματος και το πρόσωπο που συντόνιζε ολόκληρη την επιχείρηση μεταφοράς και διακίνησης της ηρωίνης από το Αφγανιστάν στο Ιράν και από εκεί με φορτηγά στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια επίσης με φορτηγά ή πλοία, στην Αθήνα, προκειμένου το ναρκωτικό να συσκευαστεί μέσα σε σάκους μαρμαρόσκονης και να “φύγει”, για Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία.

Βαριές κατηγορίες

Στους συλληφθέντες, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε ότι αφορά τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επιμέρους διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, με την έννοια δηλαδή ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για εισαγωγή, για αποθήκευση για κατοχή και για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή επισήμως αναφέρει ότι οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη και επιχειρησιακά και δικαστικά και δεν μπορεί να προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση ονομάτων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΠΗΓΗ: newpost.gr – newsIt.gr