Πέθανε η ηθοποιός Σάσα Καστούρα

Αθήνα
Πέθανε σε ηλικία 74 ετών η ηθοποιός Σάσα Καστούρα. Η Σάσα Καστούρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1940 και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1962.

Πέθανε μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και ελληνικές ταινίες ενώ έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τη δημοφιλή σειρά της κρατικής τηλεόρασης «Η γειτονιά μας».

Από τις πιο γνωστές ταινίες που συμμετείχε είναι οι «Διπλοπενιές» και «Καλώς ήλθε το δολάριο».

Ήταν μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής το 1993 και το 1996.

Η Σάσα Καστούρα κηδεύεται το απόγευμα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

Η τελευταία της εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1998 στο Κρατικό Θέατρο απ’ όπου ξεκίνησε, με την παράσταση «Ο γενικός γραμματέας» του Ηλία Καπετανάκη.

Τα τελευταία τρία χρόνια και μετά τη συνταξιοδότησή της ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Τα συλλυπητήριά του εξέδωσε το ΚΚΕ.
«Η ηθοποιός Σάσα Καστούρα δεν είναι πια ανάμεσά μας. Παιδί από οικογένεια κομμουνιστών στρατεύτηκε με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, του οποίου υπήρξε μέλος και υποψήφια βουλευτής, μένοντας σταθερά στο πλάι του μέχρι το τέλος της ζωής της. Αγωνίστρια, συμμετείχε δυναμικά στους αγώνες των ηθοποιών, μέσα από τις γραμμές της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών, στο ΣΕΗ» επισημαίνεται στη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Ως ηθοποιός, διέγραψε μια φωτεινή πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ερμηνεύοντας λαϊκούς χαρακτήρες, χαρίζοντας ευχάριστες στιγμές στη λαϊκή οικογένεια. Η παρουσία της στη τηλεόραση σφραγίστηκε με την συμμετοχή της στο δημοφιλές σίριαλ της κρατικής τηλεόρασης “Η γειτονιά μας”» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, προσθέτοντας: «θα μείνει πάντα ζωντανή στη μνήμη μας».

Σε ανακοίνωσή του το ΚΘΒΕ «αποχαιρετά με θλίψη την αγαπητή ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου».

Newsroom ΔΟΛ